Žiaci v dohrávanom stretnutí nastúpili na domácom trávniku na hlavnom štadióne v Brezne proti MFK Spartak Hriňová a hlavne starší žiaci U-15 si zmerali sily s veľmi silným súperom. Lepšie obstáli mladší žiaci, ktorý gólom Alexa Koštiala zvíťazili najtesnejším rozdielom 1:0.

Starší žiaci U-15 v poslednom zápase sezóny mohli obrať Hriňovú o prvé miesto po jesennej časti, no nepodarilo sa. Konečných 1:5 zamrzí o to viac, že hostia nastúpili v oklieštenej zostave, ale aj tak ukázali na trávniku v Brezne svoju silu. Úvodný gól zápasu strelil už v 6. minúte domáci Justin Bartoš, ale o rýchle vyrovnanie sa postaral hosťujúci Melicherčík. Na 1:2 zvýšil pre hostí najlepší strelec súťaže Fítala a hostia chytili opraty zápasu pevne do rúk. Zvrat mohol nastať tesne pred polčasom, ale Herko z vnútra päťky trestuhodne prestrelil a nedáš-dostaneš potvrdil hosťujúci Straka 1:3. V druhom polčase svoj druhý gól pridal Fítala a keď dobré šance Multána či Mondla gólom neskončili, na konečných 1:5 upravil Čonka. Proti silnému súperovi sme body nezískali, i keď pri väčšej produktive mohli mladí hráči Brezna duel zdramatizovať. Sklamanie po zápase neskrýval tréner Ján Gajdošík: “V poslednom zápase sme nastúpili proti silnému súperovi a chceli sme byť vyrovnaným protivníkom lídrovi súťaže. To sa nám nepodarilo ani výsledkovo, a ani herne. Napriek tomu, že sme v zápase išli do vedenia, súpera sme veľmi zlou hrou v obrane sami postavili na nohy a pustili do komfortného vedenia. Nefungovala nám ani útočná fáza hry, a tak sa z toho zrodil pre nás najslabší výkon sezóny.”

FK Brezno U-15  –  MFK Spartak Hriňová   1 : 5   (1 : 3)

Gól za Brezno : 6´ Bartoš

Zostava U-15 : Ďuriš – Schön A. (42´ Kováčik A.), Bartoš, Cencer, Belko, Giertl S. (66´ Kohút), Murad (36´ Pančík J.), Pančík M., Vraždiak (25´ Mondl), Multán, Herko (56´ Giertl A.)

Mladší žiaci U-13 ukončili jesennú časť lepšie ako ich starší kolegovia. Proti Hriňovej svoj zápas zvládli, i keď po najtesnejšej výhre 1:0. Hernú dominanciu zverencov trénera Mateja Švantnera bolo cítiť od úvodných minút, čo v 13. minúte potvrdil svojim gólom Alex Koštial. Ďalší priebeh priniesol ešte výraznejší tlak na bránu hostí, ale gól nedokázali streliť postupne ani Kvietok, Kováčik alebo Horský. Druhý polčas postupne sa hra vyrovnávala a hrozili už aj hostia, hlavne po rýchlych brejkoch. Obrana na čele s brankárom Samuelom Jendrašíkom odolala a tak si mladší žiaci zapísali tretie víťazstvo v rade, čo je povzbudivým faktom do dlhej zimnej prípravy. Spokojný bol po zápase aj tréner Švantner: Posledný zápas jesennej časti sme zvládli vo všetkých smeroch. Chlapci dominovali od prvých minút. Prvý polčas sme začali aktívne, no z viacerých šancí sme premenili iba jednu, a do polčasu sa šlo za stavu 1:0 po góle Koštiala. Druhý polčas sme pokračovali v aktivite, ale šance Kvietka, Kováčika, Štulrajtera či kapitána Horského ostali nevyužité. V posledných minútach zápasu súper hrozil z protiútokov, ale naša obrana si s nimi poradila. Chlapcom ďakujem nielen za tento zápas, ale za celú jesennú časť. Verím, že v jarnej časti budeme pokračovať v trende, ktorý sme si nastavili a prípravu využijeme k ďalšiemu progresu.”

FK Brezno U-13  –  MFK Spartak Hriňová   1 : 0   (1 : 0)

Gól za Brezno : 13´ Koštial

Zostava U-13 : Jendrašík S. – Grendel, Kováčik, Mora, Kvietok, Koštial, Štulrajter, Jendrašík A., Horský
(striedali : Lukáč, Červeňák)