Úvodné domáce stretnutie v druhej lige dorastencov máme za sebou. Náročné duely proti chlapcom z Humenného priniesli 50-percentnú úspešnosť. Starší dorastenci gólom z 90. minúty zdolali svojho súpera najtesnejším rozdielom 1:0 a zápas mladších dorastencov priniesol našu prehru 0:3, ale nutno dodať, že po zlepšenom kolektívnom výkone.

Starší dorast U-19 pod vedením trénera Dubínyho nastúpil na domácu premiéru na štadióne v Brezne proti Humennému a vyrovnaný duel priniesol rozuzlenie až v samom závere. Prvý polčas sa niesol vo vyrovnanom duchu, vyložených šancí bolo pomenej. Druhé dejstvo viac patrilo hosťom, ale rozhodujúci moment prišiel v poslednej minúte, nebojácny únik Skaloša a jeho nezištnú prihrávku doklepol do prázdnej brány Michal Turňa 1:0. Hodnotenie zápasu prináša tréner Dubíny: “V prvom zápase na domácej pôde sme videli zápas len priemernej úrovne. Chlapcov môžem pochváliť len za bojovnosť a enormnú túžbu po víťazstve, čo sa nám v poslednej minúte zápasu aj podarilo, keď Skaloš potiahol loptu do 16-ky a po prihrávke Kobzoša vsietil voľný Turňa víťazný gól. Pochvalu si zaslúži hra obrannej štvorice v defenzíve a kapitán Skaloš, ktorý svojím nasadením strhol aj ostatných hráčov. Zlepšiť sa musíme v prechodovej fáze do útoku a v presnosti prihrávok. Absentovala tiež častejšia streľba a centrované lopty. Napriek tomu si však toto víťazstvo veľmi ceníme a verím tomu, že chlapcov povzbudí do ďalších zápasov.”

FK Brezno U-19 – FC Humenné   1 : 0   (0 : 0)

Gól : 90´ Turňa

Zostava U-19 : Martinec – Sitarčík, Fáber, Ľupták, Liskay, Nosáľ (34´Turňa), Kobzoš, Kochan, Švantner (41´ Ambros, 83´ Kováčik M.), Skaloš, Demeter (90´ Vozár)

Mladší dorast U-17 po prvej vysokej prehre chcel na domácom ihrisku odčiniť svoje zaváhanie a do istej miery sa to podarilo, prehra 0:3 s rovesníkmi z Humenného je faktom, ale v zápase sa objavili úseky hry, na ktorých je nutné stavať. Hostia sa od úvodu pustili do dobre sformovanej obrany na čele s dobre chytajúcim brankárom Seifertom. Na opačnej strane hrozili zverenci trénera Medveďa hlavne v rýchlych útokoch, kde bol nebezpečný Patúš, ale jeho dve dobré zakončenia skončili na brankárovi hostí. Polčasových 0:1 dávalo nádej do druhého dejstva. no dva góly v rozpätí 55. a 65. minúty uzavreli duel výsledkovo na 0:3. Zápas hodnotí tréner Medveď: “Zlepšený výkon z taktickej stránky hlavne v prvom polčase na body nestačil. Druhý polčas vzhľadom na úzky káder a lavičku sme nezvládli, odchádzali nám sily a súper zápas uhral do víťazného konca.

FK Brezno U-17  –  FC Humenné   0 :3   (0 : 1)

Zostava U-17 : Seifert – Patúš, Bobok, Štugner, Kán, Gajdoš, Kordík, Koštial (68´ Faluš), Kvietok, Nagy, Ďuriš