Víkendový program priniesol z troch plánovaných duelov len jeden, keď si počas sobotného dopoludnia zmeral sily starší dorast U-19 sily s TJ Tatran Krásno nad Kysucou. Podrobnejšie informácie k víkendu prinášajú nasledujúce riadky.

A-družstvo chcelo víťasztvo potvrdiť výhru zo stredajšieho prípravného stretnutia, ale proti bolo počasie. Nedeľná intenzívna búrka podmáčala trávnik na hlavnom štadióne v Brezne a plánovaný duel proti piatoligovej MFK Revúca sa musel zrusiť. Bohužiaľ tak ideme do prvého ostrého zápasu, ktorý odohráme už o týždeň v nedeľu v rámci prvého predkola Slovnaft Cupu proti domácemu ŠK Kriváň Važec, len s jedným prípravným zápasom.

Starší dorast U-19 počas soboty svoj zápasový test zvládol, keď zverenci Ivana Dubínyho porazili Krásno nad Kysucou vysoko 5:0. Strelcami gólov boli 2x Skaloš a po jednom presnom zásahu pridali Kochan, Ľupták a Demeter. Stručné hodnotenie k zápasu poskytol aj tréner Dubíny: “Napriek vysokému víťazstvu som s hrou v dnešnom zápase nebol spokojný. Mužstvo hostí nám kládlo odpor len 20 minút, lebo potom kondične odišlo, ale chlapci namiesto toho, aby si skúšali rôzne varianty útočnej hry, začali riešiť herné situácie individualisticky, a tým náš výkon vyznieval veľmi chaoticky. Druhý polčas sa hral prakticky na súperovej polovici, ale aj pod vplyvom náskoku sme útočné herné kombinácie riešili zle a v koncovke sme boli tiež málo efektivni. Takýto výkon by na majstrovské zápasy určite nestačil a to si chlapci musia rýchlo uvedomiť. Pozitívom bola hra striedajúcich hráčov Turňu, Vozára a Kováčika.”

Zostava U-19: Martinec – Krnáč, Fáber, Liskay, Sitarčík, Nosáľ, Kochan, Švantner, Demeter, Ľupták, Skaloš
(Striedali: Turňa, Kobzoš, Kováčik, Vozár, Veštúr)

Posledným zápasom pred prvým kolom II. ligy dorastu bude pre U-19 stredajší domáci zápas proti družstvu TJ Tatran Čierny Balog hrajúcemu I. triedu dospelých.

Mladší dorast U-17 mal nastúpiť proti mladšiemu dorastu Krásna nad Kysucou, ktoré však avizovalo, že s tímom nepricestuje a na rýchlo zorganizovaný zápas proti dorastu FK Sokol Braväcovo sa pre nízky počet hráčov hostí hral len modelovaný zápas. Hráči trénera Medveďa v spolupráci s pár chlapcami z Braväcovo odohrali zápas 3×30 minút a aspoň z časti nahradili chýbajúci zápasový rytmus. Na chlapcov čaká v prvom kole silný súper z Martina a s určitosťou je nevyhnutné, aby sa podarilo pre dorast U-17 získať zápasovú prax.