Prvé kolo Slovnaft Cupu prinieslo smolnú prehru. So Závažnou Porubou sme po góle z poslednej minúty prehrali 1:2, aj napriek tomu sme herne odohrali dobrý duel a k úspechu chýbalo jediné – streliť viac gólov ako súper a to sa nám nepodarilo.

Hostia pricestovali s omladenou zostavou a počas celého zápasu pôsobili futbalovým dojmom. Boli to ale zverenci trénera Martina Auxta, ktorý diktovali tempo hry a vypracovávali si aj výraznejšie gólové príležitosti. Aktívny bol útočník Ondrej Pribula, ale gól sme po jeho dobrých situáciach nestrelili. Polčasových 0:0 mohol hneď v úvode zmeniť opäť Pribula, ale nedôrazné zakončenie skončili vedľa brány a následná hlavička Trajteľa mierila len do rukavíc brankára hostí. Staré známe nedáš-dostaneš sa potvrdilo v 51. minúte, keď sa hlavou presadil Dvorský 0:1. Gól domácich nezabrdil, práve naopak. Aktivita a gólové šance pribúdali. Odmenou pre hráčov Brezna bol priamy kop Brndiara, ktorý v 81. minúte obtrel svoju strelu o múr a lopta skončila za bezmocným brankárom hostí 1:1. Už keď sa schyľovalo k penaltovému rozstrelu, po nepresnej rozohrávke sa hostia v 89. minúte dostali do situácie traja proti dvom a Baran chladnokrvne zakončil na 1:2.

Prehra zabolí o to viac, že herne sme v zápase boli dominantnejším družstvom a k postupu a zápasu proti druholigovému Námestovu chýbal len malý kúsok, čo potvrdzuje aj tréner Auxt: “V zápase so súperom zo IV. ligy nás môžu mrzieť šance, ktoré sme mali počas celého zápasu. Súper nás potrestal po rohovom kope a v závere zápasu po chybnej rozohrávke a následnom brejku do otvorenej obrany. Konečný výsledok 1:2 neodzrkadlil priebeh zápasu a snahu hráčov vyhrať zápas. V zápase chýbalo to najdôležitejšie – góly do súperovej brány,” smutne uzatvára pohárovu kapitolu tréner A-mužstva. Aj napriek tomu si chlapci zaslúžia pochvalu a už teraz sa sústredia na ďalší ligový duel, ktorý nás čaká v nedeľu 8.8.2021 od 17:00 na ihrisku Dobrej Nivy.

FK Brezno – ŠK Závažná Poruba   1 : 2   (0 : 0)

Gól za Brezno :  81´ Brndiar

Zostava : Giertl – Morong, Caban, Trnka, Baník (90´ Boháčik), Molčan, Brndiar, Trajteľ, Szczepaniak, Strelec (65´ Skaloš), Pribula (73´ Liskay)