Dorastenci si na domácom ihrisku v Brezne zmerali v štvrtom kole sily s ďalším náročným súperom – MFK Tatran Liptovský Mikuláš a do tabuľky si ani jedno z družstiev nepripísalo žiadne body. Bližšie k bodu mal starší dorast U-19, ale aj napriek tesnej prehre 2:3 vládne s výkonom spokojnosť.

Starší dorast U-19 nastúpil proti Liptovskému Mikulášu odhodlane a úvodné dejstvo prinieslo viac ako vyrovnaný duel. Hostia mali svoju kvalitu, ktorú odrzkadľuje aj ich tabuľkové umiestnenie na prvom mieste bez straty body, ale zverenci trénera Dubínyho dokázali na domácom trávniku divákom svoj potenciál.  Prvý gól stretnutia inkasovali mladí hráči Brezna tri minúty pred polčasom, keď sa presadil Kondula. Druhý polčas pokračoval obojstranne dobrý zápas, hostia odskončili na rozdiel dvoch gólov v 54. minúte opäť gólom Kondulu, ale po pokutovom kope znížil v 60. minúte na 1:2 Liskay. Šancu na vyrovnanie mal Demeter, ale v nájazde ho zastavil hlavný rozhodca, ktorý reagoval na predchádzajúci faul. Strelecky disponovaný Kondula zavŕšil svoj hetrik v 80. minúte, keď zvýšil náskok hostí na 1:3. O dve minúty nato znížil domáci Skaloš na 2:3, ale hráčom Brezna sa aj napriek veľkej snahe vyrovnať nepodarilo. Tréner Dubíny bol aj napriek prehre na svojich zverencov právom hrdí: “V zápase s vedúcim mužstvom sútaže sme videli nadpriemerné druholigové stretnutie. Vedeli sme o útočnej sile súpera a tomu sme prispôsobili aj taktiku, ktorú chlapci do 40. minúty výborne dodržiavali. Potom sa po prvýkrát presadil kapitán hostí Tobias a po jeho úniku a prihrávke skóroval Kondula. Následne mali hostia ďalšiu veľkú šancu, ktorú zlikvidoval výborným zákrokom Martinec. My sme mali tiež po rýchlych protiútokoch šance, ktoré sme však nedotiahli do gólu. V druhom polčase sme po zbytočnom faule inkasovali z trestného kopu. Chlapci sa nevzdávali a z pokutového kopu sme znížili na 1:2. Po zaváhaní nášho stopéra súper znova odskočil na dva góly, ale po trestnom kope Kochana  Skaloš znížil na rozdiel jedného gólu. Ďalšie šance sme však ani my, ani súper nevyužili, a tak zápas skončil našou prehrou i keď remíza by asi bola spravodlivejšia. Napriek prehre však svoje mužstvo chválim za dodržiavanie taktiky, organizáciu hry a perfektné nasadenie. Chlapci sa znova presvedčili, že sú schopní konkurovať aj mužstvám z čela tabuľky, len sa musia vyvarovať hrubých individuálnych chýb a potom určite prídu aj víťazstvá.”

FK Brezno U-19  –  MFK Tatran Liptovský Mikuláš   2 : 3   (0 : 1)

Góly za Brezno : 60´ Liskay (pen.), 82´ Skaloš

Zostava U-19 : Martinec – Krnáč, Fáber, Ľupták, Liskay, Turňa (66´ Ambros), Kobzoš, Kochan, Pindeš, Skaloš, Demeter (86´ Donoval)

Mladší dorast U-17 po zlepšených výkonoch opäť prepadol herne aj výsledkovo a s Liptovským Mikulášom zaknihoval ďalšiu vysokú prehru. Treba uznať, že rozdiel medzi družstvami bol veľký a od úvodu na ihrisku dominovali hostia pod vedením bývalého ligového trénera Juraja Sabola. O osude zápasu rozhodla úvodná päťnásťminútovka, v ktorej hráči Brezna inkasovali štyri góly a len ťažko sa dokázali vrátiť do duelu. Veľkú šancu znížiť mal Fízer, keď z piatich metrov do odkrtej brány netrafil loptu ideálne a hostia trestali. Polčasových 0:5 v druhom dejstve hlavne v záverečých desiatich minútach navýšili hostia až na konečných 0:12. Po zápase ťažko hľadal slová aj tréner mladšieho dorastu Peter Medveď: “Zápas sme nezvládli všetci. Rýchly gól už v druhej minúte posadil súpera na koňa a potom sa k tomu pridali ďalšie lacné góly. Väčšiu časť druhého polčasu sme odohrali v desiatich, keďže po polčasovom striedaní sme už nemali ďalšieho hráča na striedanie. Ďalšia tvrdá rana, ale musíme vstať a ísť ďalej!”

FK Brezno U-17  –  MFK Tatran Liptovský Mikuláš   0 : 12   (0 : 5)

Zostava U-17 : Seifert – Štugner, Švantner, Kvietok, Kordík, Longauer, Bobok, Kán (41´ Ondruš), Nagy, Fízer