Štvrté kolo V. ligy prinieslo derby zápas na výborne pripravenom ihrisku v Bacúchu s úspešným koncom pre hráčov Brezna a po zisku ďalších troch bodov sa nachádzame na delenom prvom mieste!

Od úvodu sa hral dobrý zápas, ku ktorému prispeli obe družstvá. V našom drese nastúpil v základnej zostave ešte vekom dorastenec Skaloš a ďalšia trojica mladých hráčov z kategórie U-19 čakala na šancu na lavičke. Prvé gólové príležitosti ostali ešte nevyužité, ale v 18. minúte sa po rohovom kope presadil domáci kapitán Švidraň. O vyrovnanie na 1:1 sa postaral v 32. minúte Szczepaniak, keď využil autové vhadzovanie Skaloša. Prvý polčas ďalší gól nepriniesol a do druhého dejstva sa išlo za vyrovnaného stavu. Druhý polčas sa hral opatrný futbal, keď ani jedno mužstvo nechcelo urobiť zbytočnú chybu a inkasovať. O osude zápasu tak rozhodla 63. minúta, keď sa po prihrávke Brndiara presadil Trajteľ a ako sa ukázalo stanovil výsledok na konečných 1:2. Záverečný tlak domácich gól neprinesol, dobre pracujúca obrana na čele s brankárom Kučerom odolala a z Bacúcha sme si odviezli veľmi dôležité tri body do tabuľky. Hodnotenie zápasu prináša aj tréner Martin Auxt: “Derby zápas na Bacúchu bol po futbalovej stránke na dobrej úrovni. V zápase nechýbalo nasadenie a chuť po víťazstve z našej strany. Od úvodu zápasu sme boli po organizačnej a hernej stránke dobre pripravení. V prvom polčase padol gól na domácej strane po dobre zahratom rohu a nepokrytí hráča. Našich hráčov to nezlomilo, naopak pokračovali vo svojej hre. V 32. minúte sa po dobre vhodenom autovom vhadzovaní od Skaloša presadil a vyrovnal Szcepaniak. Druhý polčas bol vyrovnaný z oboch strán, ale šancu si nevypracovalo žiadne mužstvo. V 63. minúte sa po peknej akcii Brndiara a Trajteľa menilo skóre v náš prospech na 1:2. Po peknom centri od Brndiara sa hlavou presadil Trajteľ. Záver zápasu sa dohraval v napätom duchu, avšak šancu si už nevypracovalo ani jedno mužstvo. Hráči FK Brezno si za dnešný kolektívny a organizovaný výkon zaslúžili tri body.”

FK 09 Bacúch – FK Brezno   1 : 2   (1 : 1)

Góly za Brezno : 32´ Szczepaniak, 63´ Trajteľ

Zostava : Kučera – Morong, Trnka, Kováčik J., Molčan, Kováčik O., Lang (82´ Kobzoš), Brndiar, Trajteľ, Skaloš (79´ Švantner), Szczepaniak (88´ Demeter)