V úvodnom zápase novovytvorenej II. ligy skupiny C nastúpili mladí hráči FK Brezno proti MFK Nová Baňa a obe kategórie výsledkovo ani herne nesklamali. Výsledky, zostavy a hodnotenia trénerov nájdete v článku!

FK Brezno U-15  –  MFK Nová Baňa   0 : 0

Zostava U-15 : Pančík Maroš – Kováčik A., Kováčik J., Cencer, Kováčik O. – Pindiak, Pančík Martin, Mora – Kvapil (54´ Grendel), Horský (54´ Kobela), Borlok (45´ Zemko)

Hodnotenie trénera Mateja Švantnera: Do prvého kola druhej žiackej ligy sme nastúpili opatrne. Od prvých minút sme boli dominatnejším mužstvom na lopte, ktoré sa snažilo hrať kombinačný futbal. Súper z Novej Bane prevažne hrozil nakopávanými loptami, no s tým si naša dobre hrajúca obrana poradila. Naši hráči sa za celý zápas nevedeli dostať do gólovej príležitosti a súperovu bránu sme ohrozili minimálne, na čom musíme popracovať. V zápase ma teší, že sme sa celý čas snažili hrať kombinačne, naopak mrzí ma súbojovosť a odvaha niektorých hráčov, pričom tieto parametre hry zlepšia len pravidelným trénovaním.”

FK Brezno U-13  –  MFK Nová Baňa   5 : 3 (2 : 1)

Góly za Brezno : Adamčák 2, Cernat 2, Jendrašík A.
Zostava U-13 : Jendrašík S. – Kvietok, Jozefík, Giertl Ján, Adamčák, Fusek, Koštial, Červenák A., Buša
(striedali: Giertl Juraj, Jendrašík A., Červenák T., Zachar, Turňa, Cernat, Štulrajter)

Hodnotenie trénera Miroslava Medveďa: Prvý zápas sme zvládli víťazne. Úspešný vstup do sezóny je veľmi dôležitý pre psychickú pohodu družstva. Veríme, že nervozita sa bude postupne vytrácať z našich kopačiek, lebo práve nervozita nám aj v tomto zápase robila najväčšie problémy. Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Hneď na úvod sme sa ujali vedenia a o malú chvíľu sme už viedli o dva góly. Kontrolovali sme hru a súper hrozil len z ojedinelých výpadov. Nie z akcií, ale z individuálnych únikov po nakopnutých loptách. Paradoxne sme súpera na nohy postavili my v závere polčasu po veľkej hrúbke pri snahe o konštruktívne riešenie rozohrávky. V tejto chvíli sa na naše nohy začala lepiť nervozita a strach o výsledok. Do druhého polčasu sme vyšli ako vymenení, nebojovali sme, vypúšťali sme súboje a strachovali sme sa. Inkasovali sme dva góly a v okamihu sme prehrávali. Nakopla nás kontroverzná situácia, keď lopta prešla po našej strele za bránkovú čiaru a vyrovnali sme. Súper stratil koncentráciu a my sme to umne využili a strelili dva góly. A v tej chvíli bolo po zápase. My sme už kontrolovali a súper sa nezmohol na žiadnu odpoveď. Chceli by sme vyzdvihnúť fakt, že šancu dostalo 17 hráčov, ktorí sa zapojili do zápasu a spoločne bojovali o víťazstvo. Len tak ďalej!!! Ďakujeme!”