Ani po šiestom súťažnom zápase v V. lige nepoznáme trpkosť porážky a po hladkej výhre 3:0 proti Hriňovej ostávame na delenom prvom mieste tabuľky. Nedeľný plný bodový zápis je už piaty v poradí a lepšou formou sa nemôže pýšiť ani jedno z družstiev v súťaži. Najbližší duel odohráme netradične v sobotu a protivníkom nám bude FK Filjo Ladomerská Vieska, ktorá má po šiestich odohraných kolách rovnaký počet bodov ako zverenci trénera Martina Auxta, čo jednoznačne ukazuje na fakt, že nás čaká derby kola o prvé miesto v tabuľke!

Priebeh zápasu aj s hodnotením nedeľnej výhry nad MFK Spartak Hriňová poskytuje tréner FK Brezno Martin Auxt: “Vstup do zápasu proti Hriňovej nám vyšiel a už v 6. minúte sme sa po peknej akcii z pravej strany dostali do vedenia. Prihrávku od Olivera Kováčika do pokutového územia premenil Szczepaniak na 1:0.  Zápas sa hral v dobrom tempe. Súper hrozil z protiútokov, avšak naše mužstvo hralo disciplinovane v obrannej fáze a súpera nepustilo do vyloženej šance. Počas celého zápasu sme sa snažili hrať útočný futbal, čoho výsledkom bolo strelenie druhého gólu Brndiarom po milimetrovej prihávke od Szcepaniaka na 2:0. Brankár hostí v tejto časti zápasu zneškodnil ďalšie 2-3 naše gólové šance. Na konečných 3:0 upravil dobre hrajúci Szczepaniak, keď využil zlý odkop od brankára a lobom poslal loptu do opustenej brány.  Za dnešný kolektívny a disciplinovaný výkon počas celého zápasu sme získali zaslúžene tri body. Treba však pochváliť aj súpera, ktorý hral slušne a snažil sa hrať počas celého zápasu vyrovnanú partiu.”

FK Brezno – MFK Spartak Hriňová   3 : 0   (1 : 0)

Góly : 6´ a 72´ Szczepaniak, 49´ Brndiar

Zostava FK Brezno : Kučera – Morong, Liskay (81´ Boháčik), Kováčik J., Molčan, Kováčik O., Skaloš (69´  Vozár), Brndiar, Trajteľ, Baník, Szczepaniak (72´ Švantner)