Víkendový zápasový program FK Brezno priniesol viacero zaujímavých konfrontácií a ich krátky sumár Vám poskytujeme v najbližších riadkoch.

Muži nastúpili na svoj druhý prípravný duel v sobotu od 18:00 na umelej tráve v Podbrezovej – Skalici proti TJ Partizán Osrblie a po gólovej prestrelke podľahli lídrovi I. triedy tesne 4:5. Ofenzívny zápas priniesol na oboch stranách viacero pekných momentov a prítomní diváci mali možnosť vidieť aj krásne góly. Hráči Osrblia viedli už 4:1, keď sa zverenci trénera Martina Auxta dostali späť do zápasu a vyrovnali na 4:4. Ďalšie možnosti na oboch stranách gól nepriniesli a tak v poslednej minúte na konečných 4:5 stanovil hráč Osrblia. Do zápasu nastúpilo v drese Brezna len 11 hráčov, čo znamenalo pre trénera nie možnosť striedaní a v závere s odchádzajúcimi silami aj konečný výsledok.

Starší dorast U-19 vo svojom prvom prípravnom zápase nastúpil proti lídrovi V. ligy mužov OFK Slovenská Ľupča a zverenci trénera Dubínyho si dokázali poradiť aj s fyzicky zdatnejším súperom a zdolali ho najtesnejším rozdielom 1:0. Prvý zápas v prípave odštartovali starší dorastenci ukážkovo, celé prvé dejstvo sa snažili o aktívnu hru a odmenou im bol aj úvodný gól dobre hrajúceho Petra Kobzoša. Druhý polčas tempo hry mierne opadlo, ale vďaka oduševnenému a dobrému výkonu náš dorast vyhral najtesnejším rozdielom a prípisal si cenné víťazstvo proti priamemu konkurentovi o postup pre náš A-tím.

Mladší dorast U-17 si zmeral sily so starším dorastom MFK Revúca a vyrovnaný zápas rozhodli hostia až v závere, čoho výsledok bola prehra 0:3. Aj pre hráčov Petra Medveďa sa jednalo o prvý zápas po jesennej časti a úvodných 60. minút boli naši chlapci proti fyzicky vyspelepšiemu súperovi viac ako vyrovnaným súperom. Bohužiaľ tesná prehra 0:1 dávala šancu chlapcom zváriť výsledok, ale po zranení jedného z hráčov Brezna dohrávali chlapci v desiatich a dva góly v posledných minútach znamenali prehru 0:3. Výkon a úroveň zápasu sú však pozitívom pred ďalšími prípravnými zápasmi.

Poslednou kategóriou, ktorá zasiahla počas víkendu do akcie boli prípravkári ročníka 2011 a mladší, ktorí si v rámci prípravného turnaja zmerali sily s dvomi družstvami FK Železiarne Podbrezová a jedným družstvom ŠK Partizán Čierny Balog. Viac ako výsledky bol dôležitý herný prejav a aktivita jednotlivých hráčov, začo si každý z nich zaslúži pochvalu. Viacero pekných momentov ocenili aj prítomní rodičia a veríme, že postupom času prídu aj ďalšie pekné výsledky na najbližších turnajoch. Za FK Brezno nastúpili: Samuel Jendrašík, Samuel Kobza, Adam Jendrašík, Patrik Lukáč, Nina Nagyová, Alex Gyulai a Tomáš Červeňák.