V šiestom kole II. ligy dorastencov sme na domácom trávniku privítali ŠK Odeva Lipany a prítomní diváci mali možnosť vidieť v oboch konfrontáciách kvalitné duely, ktoré bohužiaľ vyzneli lepšie pre hostí. Obe naše družstvá bojovali až do posledných minút o bodový zápis do tabuľky, ale malé detaily rozhodli o tom, že hostia si zo štadióna v Brezne odniesli všetkých šesť bodov. 

Starší dorastenci U-19 vstúpili do zápasu s cieľom revenašovať sa po vysokej prehre z Košíc a ich odhodlanie bolo viditeľné od prvých minút. Bohužiaľ prílišne chcenie zväzovalo mladým hráčom Brezna nohy a súper z Lipian hrýzol. Už v šiestej minúte sa na ľavej strane presadil jeden z hosťujúcich hráčov a spätnou prihrávkou vyzval na skórovanie Sontaga 0:1. V 13. minúte už bolo 0:2, keď zbytočnú stratu v strede ihriska využili hostia na rýchly útok, ktorý zakončil Sontag presne k žrdi 0:2. Rýchle dva góly otriasli domácimi hráčmi, dobre hrajúci hostia boli neustále nebezpeční a na opačnej strane sa hráči trénera Dubínyho len ťažko presadzovali. v 37. minúte po aktívnom pressingu získal loptu Skaloš, ktorý z 20 metrov nastrelil brvno hosťujúcej brány, no následný odraz lopty najlepšie prečítal náš kapitán a z blízka znížil na 1:2. Gól zapasu pomohol, vyrovnať mohol Ambros ale mieril vedľa na opačnej strane po sérií rohov neskórovali ani hostia. Druhý polčas lepšie odštartovali domáci, v 50. minúte Ľupták natiahol brankára hostí, ktorý s námahou vyrazil jeho priamy kop na roh a následne mieril len do stredu brány Skaloš. V 77. minúte nariadil rozhodca pokutová kop pre Brezno, keď aktívny Skaloš bol faulovaný v pojutovom území a Liskay vyrovnal na 2:2. Remízový duel rozlúskla 88. minúta, keď hlavný rozhodca nariadil diskutabilný pokutový kop aj pre hostí a Guľaša nakonil misky váh na stranu hostí 2:3. V poslednej minúte rovnaký hráč upravil výsledok na 2:4, čo znamená ďalšiu, no nezaslúženú prehru pre náš tím.

FK Brezno U-19  –  ŠK Odeva Lipany   2 : 4   (1 : 2)

Góly za Brezno : 37´ Skaloš, 77´ Liskay (z PK)

Zostava U-19 : Martinec – Krnáč, Sitarčík, Ľupták (84´ Kováčik P.), Liskay, Nosáľ (57´ Donoval), Ambros (70´ Turňa), Kochan, Pindeš, Skaloš, Demeter

Mladší dorast U-17 sa postupne zohráva a výkon z minulého kola bol predzvesťou dobrého zápasu aj na domácom trávniku. Od úvodných minút bolo na hráčoch trénera Medveďa vidieť túžbu po troch bodoch a strelení prvého gólu v súťaži. Aktívnym prístupom a útočnou hrou si vytvorili aj náznaky šancí, ktoré však dobre chytajúci brankár hostí a obrana dokázali odvracať. Bojovný zápas mohli rozhodnúť maličkosti a šťastena, ktorá sa od hráčov Brezna odvrátila pri strele Gajdoša, ktorý trafil len brvno brány hostí. A tak o osude stretnutia rozhodla 61. minúta a priamy kop hosťujúceho Hudáka, ktorý z veľkej diaľky prekvapil brankára Brezna a poslal hostí do vedenia. Záverečných dvadsať minút prinieslo tlak domácich chlapcov a aj niekoľko dobrých príležitostí, ale brankár hostí Schmied podržal svoje družstvo a uhájil najtesnejší výsledok pre Lipany. Na našich hráčoch bolo viditeľné sklamanie, no za ich výkon a postupný progres vo výkonnosti im treba poďakovať. Podobným duchom hodnotí zápas aj tréner Peter Medveď: “Mužstvo počas týždňa kvalitne potrénovalo a snažili sme sa celý týždeň pripraviť na víťazstvo, ktoré by chlapcom pomohlo. Hrali sme dobre, dostávali sme sa do šancí, nastrelili brvno hosťujúcej brány, no nedali gól. Hostia dali gól z priameho kopu z asi 40 metrov, ktorý prekvapil nášho brankára.  Po prestriedaní sme si vytvorili tlak, ale hostí podržal brankár. Môjmu mužstvu patrí poďakovanie za bojovnosť a odhodlanie počas celého zápasu.”

FK Brezno U-17  –  ŠK Odeva Lipany   0 : 1   (0 : 0)

Zostava U-17 : Faluš – Švantner, Kán, Nagy, Varga, Ondruš (41´ Patuš), Gajdoš (56´  Bobok), Schmiedl (72´  Štugner), Kordík (72´  Šico), Lonagauer (41´ Nepšinský), Kvietok