V nedeľu 12.9.2021 si naši chlapci zo žiackych družstiev zmerali sily so súperom Jupie FŠMH “B”, ktorý bol v oboch kategóriách nad naše sily a po jednoznačných výsledkoch si odniesli zaslúžených šesť bodov.

Starší žiaci U-15 vstúpili do zápasu po vysokej výhre v Brusne odhodlane, prvú šancu mali naši chlapci, ale Vraždiak ju gólom nezakončil. Postupom času sa začala prejavovať väčšia kvalita hráčov z Podlavíc, ktorí svoje skúsenosti aj z prvej žiackej ligy jasne dokazovali. Až do 19. minúty obrana Brezna odolávala a polčasových 0:4 bolo odrzkadlením priebehu hry na trávniku. Od väčšej prehry v prvom dejstve uchránil výborne chytajúci brankár Herko. Druhý polčas sa po prestriedaní hra vyrovnala, ale bohužiaľ pre zverencov trénera Gajdošíka sa domácim skórovať nepodarilo a hostia odchádzali s vysokou výhrou 0:6. Hodnotenie výsledkovo nevydareného zápasu poskytuje tréner Ján Gajdošík: “V zápase proti Jupie FŠMH “B” sme narazili na posilneného súpera o hráčov z prvého tímu a na ihrisku to bolo vidieť. V prvom polčase jednoznačne dominovali hostia a väčšina prvého polčasu sa odohrávala na našej polovici. Vďaka obetavosti a dobrému výkonu brankára sme inkasovali len štyrikrát. Druhý polčas hostia prestriedali, hra sa opticky vyrovnala, no súper bol aj druhý polčas lepší a zaslúžene zvíťazil. Napriek vysokej prehre proti velmi silnému súperovi, chcem hráčov pochváliť za obetavosť a nasadenie počas celého zápasu. Bol to pre našich hráčov veľmi náročný zápas. Napriek dominancii hostí a veľmi nepriaznivému stavu sa nevzdali a hrali počas celého zápasu s maximálnym nasadením.”

FK Brezno U-15  –  Jupie FŠMH “B”   0 : 6   (0 : 4)

Zostava U-15 : Herko – Schön M., Pančík J., Cencer, Belko, Majerčík, Pančík M., Vraždiak, Horský (36´ Murad), Mondl, Bartoš (68´ Giertl A.)

Mladší žiaci U-13 pod vedením trénera Mateja Švantnera mali rovnako možnosť naraziť na tím z čela tabuľky a od začiatku to bolo na ihrisku cítiť. Dominancia hostí z Podlavíc bola jasná, minimálne trojica hosťujúcich hráčov patrila k ozdobám zápasu a už polčasových 0:8 bolo jasným znakom kvality. Druhý polčas sa hra mladých hráčov Brezna mierne zdvihla, ale na lepší výsledok či strelený gól to nestačilo. Konečných 0:13 je krutý výsledok, ale aj napriek prehre je tréner Švantner naladený správne: “Dnešný zápas nám vôbec nevyšiel. Chlapcom nevytýkam nič, len že sme sa súpera zľakli a nechali ho hrať. Nevadí, ideme ďalej a pripravujeme sa na další zápas, ktorý nás čaká opäť na domácom ihrisku.” 

FK Brezno U-13  –  Jupie FŠMH “B”   0 : 13   (0 : 8)

Zostava U-13 : Figľuš – Grendel, Kvietok, Kováčik, Dubec, Koštial, Štulrajter, Šucha, Horský (striedali: Jendrašík A., Jendrašík S.)