Prvá sezóna dorastencov FK Brezno v II. najvyššej súťaži na Slovensku je na konci. Po náročnej letnej príprave sa podarilo vyskladať kvalitné hráčske kádre, ktoré sa v súťaži nestratili. Od začiatku sezóny mali obe kategórie pomerne rovnaké problémy s kolísavou výkonnosťou. Na jednej strane sme odohrali vyrovnané a dokonca aj víťažné stretnutia s najlepšími družstvami v súťaži a naopak v niektorých dueloch sme totálne vybuchli a za pár minút dokázali nazbierač také gólové manko, že z toho boli poriadne výprasky. Najdôležitejší je však fakt, že v našich dorasteneckých družstváh dostali príležitosť všetci hráči, ktorí chceli hájiť farby FK Brezno a ukázali svoj potenciál, na ktorom bude náš klub aj v ďalších sezónach stavať!

Starší dorast U-19 v poslednom zápase potvrdil zlepšené výkony a na pôde MŠK Kysucké Nové Mesto vyhral s prehľadom 0:4. Úvod zápasu patril domácim, ktorí sa lepšie stotožnili s umelým povrchom a vypracovali si aj prvé dve gólové šance, ktoré na naše šťastie úvodný gól nepriniesli. Tne strelil v 12. minúte Jakub Krnáč a poslal Brezno do vedenia 0:1. Gól domácu aktivitu schladil a nakopol našich hráčov, ktorí v rozmedzí piatich minút zvýšili náskok. Najskôr v 26. minúte sa presadil ukrajinec v našom drese Podoliaka a o spomínaných päť minút zvýšil už na 0:3 dobre hrajúci Ambros. Do druhého polčasu vleteli lepšie domáci, ale opäť sa nám podarilo vďaka dobre fungujúcej obrane a brankárovi Martincovi odolať a na 0:4 zvýšil v 61. minúte Matej Kováčik. Domáci sa nevzdali, ale keď už v 73. minúte zlikvidoval ich pokutový kop brankár Martinec, bolo jasné, že tri body a čisté konto putujú do Brezna. Spokojný s posledným výkonom svojich hráčov v sezóne bol aj tréner Peter Medveď: “Pred zápasom sme si povedali, že je to síce posledné kolo, ale na výlet sme neprišli. Začiatok patril domácim, keď prvé dve šance nepremenili. Gólom Krnáča z 12. minúty sme ovládli hru a stredoví hráči Kochan s Ambrosom umne diktovali tempo hry a následne prišli aj ďalšie dva góly v podaní Podoliaku a Ambrosa. Polčasových 0:3 bolo zaslúžených. Druhý polčas mali domáci snahu s výsledkom niečo urobiť, ale nemali svoj deň. V závere dokonca kopali aj pokutový kop, ktorý Martinec bravúrne chytil. Predviedli sme dobrý kolektívny výkon!”

MŠK Kysucké Nové Mesto – FK Brezno U-19   0 : 4   (0 : 3)

Góly za Brezno : 12´ Krnáč, 26´ Podoliaka, 31´ Ambros, 61´ Kováčik M.

Zostava U-19 : Martinec – Krnáč, Patúš, Demeter, Kochan, Kováčik M., Kobzoš, Nagy, Turňa, Ambros, Podoliaka

Mladší dorast U-17 sa so sezónou rozlúčil vysokou prehrou 4:0 s rovnakým súperom, i keď dlho to na takýto gólový rozdiel nevyzeralo. Prvý polčas priniesol vyrovnaný futbal a niekoľko šancí na oboch stranách ihriska. O jediný gól v prvom dejstve sa postaral v 17. minúte domáci hráč. Druhý polčas priniesol podobný obraz hry, no lepšie fyzicky pripravení hráči domácich sa mohli oprieť aj o striedajúcich hráčov a to v úmornej horúčave pomohlo. V druhom polčase hráči Brezna dostali ďalšie tri góly a po prehre 4:0 odchádzali bez bodov. 

MŠK Kysucké Nové Mesto – FK Brezno U-17   4 : 0   (1 : 0)

Zostava U-17 : Seifert – Varga, Švantner, Nepšinský, Bobok, Štugner, Kán, Schmiedl, Koštial, Ujčík, Šico ( 63´ Faluš)