Počas uplynulého víkendu do kolotoča prípravných zápasov vstúpili aj naše žiacke družstvá, ktoré odohrali prípravné zápasy na pôde MFK Zvolen a oba duely priniesli množstvo gólov a zaujímavý futbal. Zároveň včera odohrali ďalší duel aj mladší dorastenci U-17, keď nastúpili na pôde lídra II. ligy Jupie FŠMH a bohužiaľ vysoko prehrali. Sumár všetkých zápasov ponúka nasledujúca časť článku.

Mladší žiaci U-13 pod vedením dočasného trénera Igora Brozmana s ligovým výberom U-12 MFK Zvolen prehrali 6:2, ale o výsledku rozhodol hlavne prvý polčas, v ktorom bol výrazný fakt, že sa jednalo o prvý zápas prípravy pre našich chlapcov. To potvrdzuje aj sám tréner Igor Brozman: “Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Prvý polčas bol z našej strany ustráchaní, nevedeli sme si prihrať, neboli sme sústredení a prehrali sme ho vysoko 4:0. Cez polčas sa musel zvýšiť hlas, snažili sme sa chlapcom dať do hlavy, že sú to takí istí chlapci ako oni a bolo nevyhnutné zvýšiť aktivitu, začať viac behať a absolvovať osobné súboje. Chlapci to skvelo pochopili a po dobrom výkone aspoň v druhom polčase remizovali 2:2.”
Zostava U-13 : Jendrašík S. – Mora, Kováčik, Grendel, Kvietok, Štulrajter, Koštial, Lukáč, Horský, Buša (striedali : Jendrašík A., Bartoš)

Starší žiaci U-15 si v prvom zápase prípravy rovnako zmerali sily s kategóriou U-14 MFK Zvolen a po výbornom mládežníckom zápase z toho nakoniec bola prehra 9:6. Na ihrisko sa striedali úseky hry, v ktorých striedavo dominovali domáci a naši chlapci, no hlavne počet útokov a gólov na oboch stranách, aktivita a chuť hráčov na ihrisko boli ukážkové. Spokojnosť po zápase sršala aj z nového trénera kategórie U-15 Mateja Švantnera: “Prvý prípravný zápas na umelej tráve vo Zvolene splnil všetko, čo mal. Prvých 10 minút sme pôsobili ustráchane a súper to využil tromi gólmi. Po 10. minúte prišla veľmi dobrá fáza našej hry a hráči si začali veriť. Vychádzali nám veci, ktoré sme si povedali v šatni a vyrovnali sme na 3:3. Ku koncu prvého polčasu prišiel opäť útlm z našej strany a súper nám odskočil o ďalšie tri góly na 6:3. V druhom polčase sme opäť nezachytili začiatok a súper zvýšil o ďalšie tri góly, no to našich hráčov naštartovalo a peknými akciami sme zničili na konečných 9:6. Chlapcov chválim za odvedú hru medzi 10. a 30. minútou, taktiež medzi 50. a 70. minútou, ktoré boli veľmi dobré a som s nimi spokojný. Naopak mrzia zbytočné chyby, keď sme súperovi na dva góly prihrali a taktiež nekoncentrované začiatky oboch polčasov. Zápas bol pre nás dobrou skúškou a posunul našich hráčov vpred.”
Zostava U-15 : Herko – Kováčik O., Pančík J., Paľus, Bartoš – Giertl S., Vražiak, Pančík M., – Multán, Cencer, Golian (striedali : Giertl A., Kohút, Kovalčík)

Mladší dorast U-17 po víkendovom zrušenom zápase odohral zápas proti Jupie FŠMH U-17 a vysoká prehra 7:0 je nepríjemnou ranou. Dlhšia herná prestávka sa odzrkadlila na chlapcoch a nabudení domáci strieľali góly po hrubých chybách, ktoré im vlievali energiu. Bohužiaľ na našej strane sa nenašiel hráč, ktorý by strhol hru a nespokojnosť cítiť aj z hodnotenie trénera Petra Medveďa : “Odohrali sme slabý a chaotický zápas. Domáci poľahli strieľali góly. Pozitívom je hra nových hráčov Ľupták a Segeč, ktorí mohli aj zmierniť našu prehru, ale svoje šance nepremenili.”
Zostava U-17 :  Faluš – Švantner, Nagy, Kvietok, Štugner – Nosáľ, Segeč, Kordík, Ľupták – Ondruš, Schmiedl (striedali : Ujčík, Šico, Gajdoš, Friš, Koštial)