Po trojtýždňovej prestávke nastúpili dorastenci na ďalší zápas II. ligy už na umelom trávniku v Podbrezovej – Skalici proti MFK Snina a musíme povedať, že z toho opäť nebol bodový zisk. I keď hlavne starší dorast U-19 po zlepšenom výkone v druhom polčase siahal aspoň na bod.

Konečný výsledok 2:3 je pre náš starší dorast U-19 krutý, ale hlavne prvopolčasový výkon určil ráz zápasu. Hostujúca MFK Snina prišla s výbornou bilanciou v z posledných piatich duelov, ktoré všetky vyhrala a preto jej patrí v tabuľke aktuálne druhé miesto. Zverenci trénera Dubínyho sa formy súpera nezľakli a možno kľúčový moment duelu prišiel už v piatej minúte. Na dlhú loptu Fábera výborne nabehol Pindeš, ktorý presnou prihrávkou našiel pred odkrytou bránou súpera mladého Patúša, ale ten mieril len vedľa brány. Hra mala vyrovnaný priebeh, ale vedenia sa ujala hosťujúca Snina. Na rýchlo rozohraný priamy kop naebol Mitro, obišiel bezmocného Martinca a otvoril skóre 0:1. O vyrovnanie sa pokúšal aktívny Pindeš, ale jeho pokus zblokovala obrana hostí. Na 0:2 zvýšil v 29. minúte po úniku Mitra z vnútra pokutového územia Kroka a hostia sa ujali pohodlného vedenia. Iniciatívu na ihrisku prebrali hostia, ďalšiemu gólu v našej sieti zabránil dobrým zákrokom brankár Martinec. Bohužiaš tretí gól v našej sieti prišiel tesne pred polčasom, aktívny Kroka unikol po ľavej strane, prudkú prihrávku pred bránu neodvrátila obrana Brezna a odrazenú loptu do brány upratal Andraščík 0:3. Po polčasovom dvojitom striedaní a zvýšenej aktivite bola odmenou gólová hlavička Nosáľa po centri Skaloša 1:3. Po sérií rohov mohol hlavou znížiť na rozdiel gólu opäť Nosáľ, ale mieril len do rúk brankára. Hostia neustále hrozili po rýchlych útokoch, ale obrana na čele s brankárom Martincom držala Brezno v hre. Osem minút pred koncom prudko z priameho kopu vystrelil kapitán Skaloš a z dorážky sa presadil Ambros, ktorý znížil na 2:3. Záverečný tlak už gólové šance nepriniesol a tak odchádzame zo zápasu bez bodu. Uznanie súperovi, ale aj našim chlapcom vyjadruje tréner Ivan Dubíny: “V zápase nováčikov zaslúžene zvíťazili hostia. V mužstve Sniny rozhodla kvalita trojice hráčov – Švajka, Kroka a Mitro, ktorí by sa uplatnili v každom ligovom dorasteneckom družstve. My sme sa celý týždeň pripravovali na hru týchto hráčov, ale bohužiaľ kvalita našich chlapcov na túto trojicu nestačila. Chlapcov chválim za druhý polčas, keď sa im podarilo zdramatizovať zápas a pokúšali sa to dotiahnuť aspoň do remízového konca, i keď sa zdalo po polčase byť všetko rozhodnuté. V zimnej prestávke nás čaká veľmi veľa roboty a budú musieť zapracovať i funkcionári, pretože bez adekvátneho posilnenia mužstva bude záchrana v súťaži veľmi, veľmi ťažká.”

FK Brezno U-19  –  MFK Snina   2 : 3   (0 : 3)

Góly za Brezno : 51´ Nosáľ, 82´ Ambros

Zostava U-19 : Martinec – Sitarčík, Fáber, Ľupták (57´ Kováčik P.), Liskay, Ambros, Švantner (46´ Nosáľ), Patúš, Skaloš, Demeter (46´ Turňa), Pindeš

Mladší dorast U-17 chcel nadviazať na zlepšeujúce výkony i výsledky, ale konečný výsledok 1:6 je sklamaním. Hráčom trénera Petra Medveďa sa opäť nepodarilo zachytiť úvod zápasu a už v 7. minúte sa ujali hostia vedenia gólom Špitalika. Hostia zo Sniny boli lepším družstvom a o ďalší gól sa postaral v 21. minúte Rigan. Tesne pred polčasom sa začal lámať chlieb zápasu. V 36. minúte aktívny Kán znížil na 1:2 a rovnaký hráč mohol vzápätí vyrovnať, ale v samostanom nájazde zlyhal. A preto gólom do šatne zvýšil náskok hostí Slivka. Po vynútenom striedaní Vargu v polčasovej prestávke už na ihrisku dominovali hostia a hetrik v jeho priebehu zavŕšil Rigan a stanovil na konečných 1:6. Hodnotenie k zápasu poskytuje tréner Medveď: “Po dlhšej zápasovej prestávke sme narazili na dobrého súpera, ktorý od začiatku ovládol hru a ujal sa dvojgólového vedenia. Naši hráči bojovali ďalej a výsledok sa dostavil v podobe gólu na 1:2 po strele Kána. Hneď nato išiel opäť Kán sám na bránu súpera, no zaváhal a potvrdilo sa známe nedáš-dostaneš.  Myslím si, že tento moment nás stál lepší výsledok. Hráčom ďakujem za bojovnosť.”

FK Brezno U-17  –  MFK Snina   1 : 6   (1 : 3)

Gól za Brezno : 36´ Kán

Zostava U-17 : Seifert  Nagy, Varga (41´ Nepšinský), Kvietok, Ondruš (58´ Šico), Kán, Koštiaľ (29´ Schmiedl), Kordík, Gajdoš, Paľus, Štugner