Poslednými družstvami, ktoré počas víkendu absolvovali majstrovské zápasy boli žiaci, keď v sobotu 4.9.2021 nastúpili na ihrisku v Brusne proti domácemu FK – 34 Brusno – Ondrej. Obe kategórie svoje zápasy zvládli na výbornú a prípisali si do tabuľky po tri body.

Starší žiaci U-15 svojho súpera od začiatku nešetrili a už úvodná štvorminútkovka priniesla dva rýchle góly na našej strane. Do polčasu tlak na bránu domácich trval, ale bez gólového efektu. Tak ako začal prvý polčas, začal aj ten druhý. Gólom Multána na 0:3 sa duel definitívne zlomil na stranu mladých hráčov Brezna, ktorí pridali aj ďalšie góly po pekných futbalových akciách. Konečný výsledok 0:8 v náš prospech je peknou odmenou pre hráčov aj trénera Gajdošíka, ktorý hodnotí zápas nasledovne: “Aj keď sme sa v úvodnom polčase dostali rýchlo do dvojgólového vedenia a domácich sme do šancí nepustili, s výkonom v prvom polčase sme nemohli byť spokojní. V útočnej fáze sme viaceré situácie riešili príliš individuálne a zložito. Druhý polčas sa naša hra výraznejšie zmenila, začali sme si viac prihrávať a hrať menej individuálne, čoho výsledkom bol aj náš zlepšený výkon. Druhý polčas chlapcom zápas chutil a výraznejšie sme sa presadili aj strelecky. V útočnej fáze vynikol najmä kapitán Vraždiak, ktorý okrem troch strelených gólov na ďalšie dva prihral. Pochvalu si zaslúžia aj naši obrancovia, ktorí boli pozorní počas celého zápasu a súpera nepustili do väčšej príležitosti.” 

FK – 34 Brusno – Ondrej   –   FK Brezno U-15   0 : 8 (0 : 2)

Góly za Brezno: 4´, 58´ a 68´ Vraždiak, 1´ a 51´ Bartoš, 41´ a 61´ Multán, 60´ Mondl

Zostava U-15: Ďuriš (36´ Herko) – Kováčik A. (36´ Henske), Belko, Paľus, Schön M. (58´ Kováčik O.), Pančík M. (54´ Majerčík), Golian, Vraždiak, Bartoš (68´ Giertl), Mondl, Horský (36´ Multán)

Mladší žiaci U-13 pod vedením zastupujúceho trénera Dominika Molčana potvrdili úspešný víkend žiakov a prípisali si na svoje konto dôležitú výhru 3:5 v náš prospech. Rovnako ako starším žiakom, vyšiel vstup do zápasu aj mladším a dvojgólové vednie strhol na našu stranu v úvodných 6. minútach Matúš Horský. Domáci znížili o dve minúty nato, ale do polčasu zvýšili naše vedenie gólmi Buša a Koštial. Domáce Brusno zaplo v druhom polčase na vyššie obrátky, zatlačilo našich chlapcov a päťnásťminút pred koncom bol náš náskok len jednogólový. O všetkom rozhodol gólom v 48. minúte Koštial, ktorý uzavrel stav na konečných 3:5. Zápas hodnotí tréner Dominik Molčan: “Zo začiatku zápasu sme boli lepším mužstvom, podarilo sa nám streliť dva rýchle góly. Druhý polčas sa hra vyrovnala a domáci znížili na rozdiel gólu. Našich chlapcov to však nezlomilo a strelili sme ešte jeden gól na konečných 3:5. Za celý zápas si zaslúži pochvalu brankár Šimon Figľuš ktorý podržal mužstvo.” 

FK – 34 Brusno – Ondrej   –   FK Brezno   3 : 5   (1 : 4)

Góly za Brezno: 1´ a 6´ Horský, 18´ a 48´ Koštial, 14´ Buša

Zostava U-13 : Figluš – Kobela, Kvietok, Šucha, Lukáč, Koštial, Štulrajter, Bubelíny, Horský
(Striedali: Jendrášik S., Jendrášik A., Buša, Dubec)