V rámci 18. a 19. kola cestovali žiaci FK Brezno dvakrát na ihriská súperov – do Zvolena, kde si zmerali sily s posledným tímom tabuľky Oranjes Zvolen a následne hneď v stredu do Kováčovej, ktoré preverili obe naše kategórie kvalitným futbalom. V oboch dueloch nezaváhali mladší žiaci a pri starších potešila hlavne dominantné výhra proti Oranjes Zvolen. Reporty zo zápasov nájdete v článku.

Starší žiaci U-15 pod vedením trénerom Švantner – Mora cestovali do Zvolena proti Oranjes ako jasný favorit a to aj potvrdili. Polčasových 0:6 v náš prospech len potvrdilo dominanciu na ihrisku, ktorú v druhom polčase priklášlili starší žiaci ďalšími piatimi gólmi. Strelecky sa najviac darilo Lukášovi Puškovi, ktorý zaznamenal hetrik! Po stretnutí bol spokojný s výhrou aj tréner Matej Švantner: “Do zápasu s Oranjes Zvolenom sme išli hlavne s cieľom súpera nepodceniť. Prvý polčas sme boli dominatným mužstvom, do polčasu sme strelili šesť gólov, a preto za prvopolčasový výkon chlapcov chválim. V druhom polčase sme síce pridali ešte päť gólov, ale s herným prejavom nie som až tak spokojný, keď sme sa až príliš prispôsobili hre súpera.”

Oranjes Zvolen – FK Brezno U-15   1 : 11   (0 : 6)

Góly za Brezno : 23´, 46´ a 58´ Puška L., 4´ a 31´ Kvapil, 15´ a 51´ Koštial, 21´ Kršiak, 54´ Pindiak, 68´ Puška E., vlastný

Zostava U-15 : Kováčik O. – Kováčik A., Kováčik J., Zemko – Štimac (50´ Seifert), Koštial, Puška L., Kršiak, Puška E. – Kvapil (36´ Kobela), Pindiak

Po jasnej výhre starší žiaci U-15 cestovali do Kováčovej, kde už čakal na hráčov trénera Mateja Švantnera ťažký súper. To sa potvrdilo aj na ihrisku, i keď ešte prvý polčas hráči Brezna oduševnene vzdorovali a gólom do šatní domáci zvyšili na rozdielových 3:0. V druhom polčase sa už naši chlapci nezmohli na obrat a sklamali hlavne prístupom po peknej výhre z minulého kola, čo potvrdil v hodnotení po zápase aj tréner Matej Švantner: “Zápas v Kováčovej nám vôbec nevyšiel. Treba sa z neho poučiť a pokračovať ďalej v tréningovom procese.”

ŠK Prameň Kováčová – FK Brezno U-15   8 : 0   (3 : 0)

Zostava U-15 : Kováčik O. – Kováčik A., Mora, Zemko – Štimac (46´ Seifert), Kováčik J., Puška L., Kršiak, Puška E. (67´ Kobela) – Kvapil, Pindiak (46´ Pančík Maroš)

Mladší žiaci U-13 začali vonkajší dvojzápas rovnako presvedčivo, keď zdolali Oranjes Zvolen na ich ihrisku vysoko 0:15. Dominanciu na ihrisku len potvrdzuje výsledok a aj fakt, že do zápasu naskočili s chuťou všetci hráči. Vysokú výhru hodnotí tréner Miroslav Medveď: “Do Zvolena sme išli za víťazstvom. Od prvej minúty sme si vytvorili tlak, ale nevedeli sme ho pretaviť do gólov. Bolo to hlavne našou vinou, keďže sme stále hrali v jednej veľkej kope. Chýbalo nám prenesenie hry do krídelných priestorov. Aj napriek tomu sme polčas vyhrali 3:0. V druhom polčase sme úplne zmenili posty hráčov a dosiahli sme aj to, že súper nás musel naháňať aj po rohoch a pri čiarach a to, že sme navyšovali skóre bolo len vyústením futbalu, ktorý sme hrali. Futbal, kde každý chcel hrať a dať aj gól, ale doprial aj gól spoluhráčovi.”

Oranjes Zvolen – FK Brezno U-13   0 : 15   (0 : 3)

Góly za Brezno : Cernat 4, Adamčák 3, Fusek 3, Jozefík 2, Štulrajter 2, Kobza

Zostava U-13 : Jendrašík S. – Červenák A., Jozefík, Kvietok, Šucha, Štulrajter, Fusek, Adamčák, Cernat
(striedali: Jendrašík A., Smékal, Kobza)

Následný zápas v Kováčovej čakal aj na mladších žiakov súper z čela tabuľky a to sa potvrdilo aj na ihrisku. Boj o každý centimeter ihriska dopĺňala herná kvalita na oboch stranách ihriska a o víťazstve nakoniec rozohodol jediný gól. Na našu radosť ho strelil v 22. minúte Adamčák a tak si zverenci trénera Medveďa odviezli veľmi pekné tri body z ihriska štvrtého tímu tabuľky. Výborný mládežnícky zápas hodnotí tréner Miroslav Medveď: “Zápas v Kováčovej sa musel páčiť každému prítomnému. Obidve družstvá podali futbalovo kvalitné výkony podčiarknuté vysokým nasadením a bojovnosťou. Okrem hráčov musím dnes vyzdvihnúť nášho brankára, ktorý má na víťazstve veľkú zásluhu. Vychytal viacero súperových tutoviek. Tutoviek bolo viac aj na našej strane. Škoda že sa nám ich nepodarilo využiť no tu nás tlačí topánka už dlhšie. Vieme v čom sa musíme zlepšiť, ale za tri body z dobre hrajúcej Kováčovej sme veľmi radi.”

ŠK Prameň Kováčová – FK Brezno U-13   0 : 1   (0 : 1)

Gól za Brezno : Adamčák

Zostava U-13 : Smékal – Štulrajter, Jozefík, Kvietok, Cernat, Koštial, Fusek, Adamčák, Jendrašík A.
(striedali: Buša, Jendrašík S., Kobza)