Uplynulý víkend patril aj našim mládežníckym zápasom. Žiaci si zmerali v dvojičkovom zápase sily s ŠK Heľpa a prípravka U-11 hájila naše farby na halovom turnaji v Slovenskej Ľupčia – report zo všetkého dôležitého prinášame v nasledujúcich článkoch.

Starší žiaci U-15 v zápase proti fyzickému súperovi z Heľpy neuspeli a prehrali vysoko 0:5. Dobré futbalové pasáže našich chlapcov z Brezna potešili, no nestačili na silného súpera, ktorý dokázal svoje schopnosti pretaviť aj do úspešného zakončenia a zaslúžene zvíťazil. Krátke hodnotenie zápasu poskytol aj tréner Matej Švantner: “Súper z Heľpy postavil proti našim hráčom fyzicky silné družstvo (až na hranici vekového limitu), no aj napriek tomu sme boli futbalovejším družstvom v práci s loptou. Vytvorili sme si aj niekoľko gólových šancí, no opäť zlyhali v koncovke.”

FK Brezno U-15  –  ŠK Heľpa   0 : 5

Zostava U-15 : Štimac – Mora, Kováčik J., Seifert, Zemko – Koštial, Pančík Martin – Pindiak, Kršiak, Puška E. – Puška L.
(striedali: Pančík Maroš, Kvapil)

Mladší žiaci U-13 revanšovali prehru starších rovesníkov a po dobrom výkone vyhrali hladko 3:0.  Bojovný zápas priniesol z našej strany opäť futbalovejší výkon v porovnaní so súperom, ale napriek prevahe dokázali mladší žiaci skórovať len trikrát. Hodnotenie zápasu od trénera Jakuba Vozára: “Sobotný prípravný zápas sa niesol netradične trochu v nervóznom duchu, čo bolo cítiť aj z hráčov Brezna aj súpera z Heľpy. Výsledok 3:0 hovorí o našej prevahe v poli. Podali sme zodpovedný výkon v defenzíve a dokázali sme si vypracovať aj viaceré vyložené šance. Napriek tomu sa ale stále máme kde posúvať, čo verím, že pravidelným tréningom aj docielime.”

FK Brezno U-13  –  ŠK Heľpa    3 : 0

Góly za Brezno : Adamčák, Cernat, Jozefík

Zostava U-13 : Jendrašík S. – Giertl Ján, Kvietok, Giertl Juraj, Buša, Jozefík, Fusek, Adamčák, Cernat
(striedali: Štulrajter, Turňa, Lukáč, Červenák A., Červenák T., Jendrašík A.)

Poslednou víkendovou účasťou bol turnaj U-11 v Slovenskej Ľupči, kde naši chlapci pod vedením trénera Tomáša Lysinu zbierali ďalšie dôležité futbalové skúsenosti proti súperom z okolia Banskej Bystrici. Opäť musíme dodať, že herne sme súperom konkurovali a aj ich prevyšovali, no hlavne prvá tesné a nezaslúžené prehry nás stáli v konečnom účtovaní lepšie umiestnenie, čo by dozaista potešilo všetkých. Napriek tomu bol po turnaji vo svojom hodnotení spokojný aj tréner Tomáš Lysina: “Prvý zápas sme odohrali dobre, vytvorili sme si dostatok šancí, ale zakončenie nám nevychádzalo. V obrane sme hrali dobre, ale súper v závere využil naše chyby a otočil zápas. Druhý a tretí zápas nám vôbec nevyšiel, robili sme veľa chýb a boli sme málo aktívni. V poslednom zápase sa to zmenilo a hlavne v útoku sa nám darilo. Dokázali sme si vytvárať šance po individuálnych akciách, ale aj po pekných kombináciach. Z množstva šancí sme dokázali tri premeniť na gól. Výborný turnaj odohrali Tadeáš Baloha a Mellisa Žilinová, keď obaja vynikali v individuálnej technike a v hre jeden na jeden.”

Výsledky turnaja:

FK Brezno – FK Slovan Sliač            2 : 3  (Góly za Brezno: Žilinová, Baloha T.)
FK Brezno – ŠK Poniky                     0 : 1
FK Brezno – OFK Sl. Ľupča              0 : 4
FK Brezno – FK Baník Ľubietová    3 : 0 (Góly za Brezno: Žilinová, Bátory, Blaschke R.)

FK Brezno U-11 reprezentovali: Juraj Valašťan, Richard Blaschke, Tadeáš Blaschke, Andrej Blaschke, Jakub Bátory, Mellisa Žilinová, Samuel Baloha, Jozef Berčík