V sobotu 5.3.2022 nastúpili naše žiacke družstvá proti súperovi z II. ligy MFK Detva a v zápasoch hraných súbežne na UT Podbrezová – Skalica a UT pri ZŠ Pionierskej 2 sme mali možnosť zmerať si sily s kvalitným protivníkom. Výsledkom toho je výhra starších žiakov, ktorí veľmi potešili a prehra mladších, ktorí však urputne bojovali no na kvalitnejšieho súpera to teraz nestačilo.

Starší žiaci U-15 pod vedením trénera Mateja Švantnera po dvoch prehrách s ligovými výbermi Jupie FŠMH a FK Pohronie nastúpili do zápasu s Detvou výborne a určovali od prvých minút tempo hry. Výsledkom dobrej hry a podporenej bojovným výkonom bola polčasová výhra 4:1 a viacero zaujímavých výkonov v našom tíme, keď vyčnieval hlavne kapitán Vraždiak. Druhý polčas pokračovali naši chlapci v dobrom výkone, bohužiaľ bez možnosti striedania odchádzali chlapcom sily a kvalitný súper sa dotiahol len na rozdiel konečných dvoch gólov, keď sa nám podarilo zvíťaziť pekným výsledkom 6:4. Spokojný bol po zápase aj samotný tréner Švantner: “Zápas proti druholigovej Detve, kde sme nastúpili v oklieštenej zostave, keďže viacero hráčov hlásilo zdravotné problémy, nám aj napriek tomu vyšiel herne aj výsledkovo. Proti hráčom z Detvy sme prvý polčas dominovali a určovali tempo hry. Skóre zápasu otvoril výstavným gólom z priameho kopu Vraždiak, 1:0. Súper skóroval po našej individuálnej chybe v zadných radoch a vyrovnal na 1:1. Nás to však nezlomilo a pokračovali sme v dobrom výkone a postupne sa presadili Herko, Murad a Kovalčík. Druhý polčas prevzali iniciatívu hostia, ale naša obrana si okrem troch prípadov z útokmi súpera poradila, naopak my sme pridali ďalšie dva góly a potvrdili dobrý a obetavý výkon.”

FK Brezno U-15  –  MFK Detva   6 : 4   (4 : 1)

Góly za Brezno : Herko 2, Murad 2, Vraždiak, Kovalčík

Zostava U-15 : Ďuriš – Kováčik O., Cencer, Bartoš, Mondl – Pančík M., Kovalčík, Vraždiak – Herko, Giertl A., Murad

Mladší žiaci U-13 s rovnakým súperom dokázali vzdorovať súperovi len v úvode, no postupne sa prejavili kvalita na strane hostí a výsledok v ich prospech narastal. Naši chlapci počas celého zápasu bojovali, no na zdatnejšieho súpera to nestačilo. Najlepšou pasážou z nášho pohľadu bol úvod druhého polčasu, keď sme dokázali hrať s Detvou v poli viac ako vyrovnanú partiu, no čo nás môže mrzieť je, že sme nedokázali aj napriek snahe streliť gól. Konečný výsledok 0:11 je krutý, ale hlavu nevešia ani tréner Miroslav Medveď : “V tomto prípravnom stretnutí sme hrali proti fyzicky aj technicky zdatnejšiemu súperovi. Aj napriek vysokej prehre zápas priniesol niekoľko pozitív. Výsledok vyzerá hrozivo, ale chlapci si zahrali schuti futbal. Kombinovali sme a najmä hra Kováčika a Adamčáka bola veľmi dobrá. Máme na čom stavať. Rovnako nám zápas odkryl veci, ktorým sa na tréningu musíme venovať. Takže s chuťou do práce!”

FK Brezno U-13  –  MFK Detva   0 : 11   (0 : 5)

Zostava U-13 : Štimac – Kvietok, Mora, Grendel, Adamčák, Kováčik, Štulrajter, Koštial, Horský
(Striedali : Buša, Bubelíny, Červeňák, Kobza D., Oláh)