Uplynulý týždeň bol pre náš A-tím výrazným  bodom v príprave na jarnú časť V. ligy skupiny C, v ktorej sa pokúsime zabojovať o vyššie priečky ako tomu na jeseň. K zmene došlo na trénerskej stoličke, keď na miesto Martina Auxta zasadne bývalý tréner U-19 Ivan Dubíny. Aj touto cestou chceme poďakovať trénerovi Martinovi Auxtovi za odvedenú prácu počas dlhého päťročného pôsobenia pri našom A-tíme, pri ktorom stál od jeho budovania a nemalou časťou sa pričinil o jeho obraz až doteraz. Počas tohto obdobia dokázal postúpiť do V. ligy a bojovať neustále o postup v tejto náročnej súťaži, začo mu patrí uznanie a veľké ĎAKUJEME!

Pod novým trénerom Ivanom Dubínym, ktorého asistentom sa stal Ján Gajdošík sa naše áčko počas troch dní od piatku do nedele zúčastnilo krátkeho sústredenia, ktorého cieľom bolo odohrať dva zápasy a dôkladne sa pripraviť na ďalšiu časť prípravného obdobia. Poďakovanie patrí dvom sponzorom, ktorí sa pričinili o to, že sa náš tím mohol komfortne pripraviť na sezónu aj v týchto náročných podmienkach. Menovite sa jedná o potraviny FRESH s konateľom Vratkom Strmeňom, ktoré zabezpečili počas troch dní pre hráčov ovocie, potraviny a pitný režim a spoločnostiam Diamond truck & bar a Diamond house zabezpešujúcim ubytovanie a stravovanie počas pobytu. 

Ako bolo spomínané, počas troch dní náš A-tím odohral aj dva prípravné zápasy a oba s víťazným koncom pre Brezno. V piatok si hráči pod vedením trénera Ivana Dubínyho zmerali sily na umelom trávniku v Podbrezovej s tímom DSC Orechová Potôň, keď sa nám po góloch Pribulu a Trajteľa podarilo zvíťaziť 2:0. Počas soboty hráči absolvovali dve tréningové jednotky na umelej tráve pri ZŠ Pionierska 2 a vrcholom trojdňovej prípravy bol zápas proti štvrtoligistovi TJ Sokol Medzibrod. Úspešný víkend podčiarkol aj tento zápas, keď sa nám podarilo po dvoch góloch Dominika Molčana a po jednom presnom zápasu opäť od dua Pribula a Trajteľ zvíťaziť pekným výsledkom 4:1. Hodnotenie úspešného víkendu nám poskytol už aj nový tréner A-tímu Ivan Dubíny: ” V priebehu troch dní sme absolvovali dva prípravné zápasy a dve tréningové jednotky, čo bolo pre chlapcov dosť náročné. V prvom zápase sme sa ťažšie rozbiehali, ale od 20. minúty sme na ihrisku dominovali a hostí od vyššej prehry zachránil výborný výkon ich brankára. V druhom zápase sme výborne zvládli organizáciu hry v obrannej i útočnej fáze, hostí sme do šancí nepúšťali, naopak my sme využívali po rýchlom prechode do útoku naše šance a strelili tri góly. V druhom polčase sme pokračovali vo veľmi dobrom výkone. Hostia znížili po ojedinelej chybe v strede poľa, ale po strele spoza šestnástky sme dali ďalší gól a o výsledku bolo rozhodnuté.”

Všetkých chlapcov včetne mladých dorastencov treba pochváliť za ich prístup počas celého víkendu a dúfame, že v nastolenom trende budú pokračovať aj v ďalšom priebehu prípravy.