Zápas proti OFK Slovenská Ľupča bol nedeľným ťahákom V. ligy, keďže sa stretli družstvá z čela tabuľky a víťaz tohto zápasu by sa dostal na prvé miesto v tabuľke. Náročný zápas nakoniec priniesol deľbu bodov, keď prvý polčas patril domácemu Breznu a druhé dejstvo hosťujúcej Ľupči. Zverenci trénera Martina Auxta tak ostávajú na druhej priečke s dvojbodovou stratou na nášho súpera.

Hráči Brezna vstúpili do zápasu veľmi aktívne, dobrou hrou a vysokým pressingom zaskočili súpera, ktorý mal problémy. Už v 8. minúte sa po peknej akcii a kolmej prihrávke od Brndiara rútil na bránu z uhla Trajteľ a presnou strelou na zadnú žrď poslal Brezno do vedenia 1:0. Zaskočení hostia nedokázali kontrovať a v tejto časti zápasu dominovali naši hráči. Ďalšie dobré šance ostali nevyužité, ale to nás mrzieť nemuselo. Keďže v 28. minúte to už bol dvojgólový náskok na našej strane, Molčan vnikol do pokutového územia, kde bol faulovaný a nariadený pokutový kop s prehľadom premenil Baník 2:0. Líder tabuľky z Lupče sa len ťažko dostával do šancí, ale jednu z mála dokázal využiť. V 40. minúte sa pekne presadil na hranici šestnástky Klinec a znížil na polčasových 2:1. Druhý polčas už veľa futbalovej krásy nepriniesol, domáci hráči sa viac zamerali na bránenie výsledku a hostia sa snažili o vyrovnanie. Dobre hrajúca obrana Brezna odolávala až do 82. minúty, keď sa po rohovom kope z blízka presadil Dula a vyrovnal na 2:2. Záver zápasu priniesol sériu rohových kopov pred našou bránou a jednu veľkú šancu aktívneho Klinca, ale Kučera svoj tím podržal. Konečný výsledok 2:2 je spravodlivým odzrkadlením priebehu hry. Hodnotenie zápasu poskytuje aj tréner Martin Auxt: Zápas o prvé miesto v tabuľke sme mali dobre rozohratý. Prvých 30 minút sme hrali hru, ktorou sa chceme prezentovať. Dobre sme bránili a smerom do útoku sme si vytvorili gólové šance. Podarilo sa nám vyhrávať 2:0 po góle od Trajteľa a penalte od Baníka. Do polčasu sme inkasovali gól po zlom odkope a tečovanej strele 2:1. Druhý polčas bol z našej strany nevýrazný. Súper zlepšil hru a po našich taktických chybách sa dostával do príležitostí. V 82. minúte súper vyrovnal po rohovom kope, ktorý sme nedokázali odvrátiť. V ďalšom zápase musíme odčiniť stratu bodov, premeniť šance a zvládnuť oba polčasy.”

FK Brezno – OFK Slovenská Ľupča   2 : 2   (2 : 1)

Góly za Brezno : 8´ Trajteľ, 28´ Baník (PK)

Zostava : Kučera – Morong, Trnka, Kováčik J., Baník, Kováčik O. (63´ Kupec), Skaloš (68´ Liskay), Brndiar (86´ Pribula), Trajteľ, Molčan, Szczepaniak