Až v deviatom kole okúsili zverenci trénera Martina Auxta prvú prehru. Na pôde FK Selce sme prehrali tesne 3:2 a po tomto výsledku sme momentálne na tretej priečke tabuľky v V. lige skupina C s päťbodovou stratou na prvú priečku.

Do zápasu vstúpili lepšie domáci, úvodný tlak priniesol v 6. minúte priamy kop z 20 metrov, ku ktorému sa postavil Ríša a aj so šťastím prekonal Kučeru 1:0. Gól pribrzdil aktivitu našich hráčov a domáci naďalej jednoduchou hrou tlačili na obranu Brezna. V 22. minúte sa k lopte na ľavej strane dostal domáci Koctúr, ktorý sa preštrikoval do pokutového územia a nechytateľne zvýšil na 2:0 pre domáce Selce. Po góle sa hra vyrovnala, ale šance na našej strane neprichádzali, naopak dve dobré šance mal domáci Koctúr, ale Kučera svoj tím podržal. Druhý polčas nastúpil do hry v našom drese Kupec a hru v ofenzíve rozhýbal. Napriek tomu prvú veľkú šancu mal Kľačan, ale z uhla mieril tesne vedľa. Na druhej strane výborne prenikol do pokutového územia spomínaný Kupec a vynikaúcou prihrávkou vyzval na skórovanie Trajteľa, ktorý nemal problém znížiť na 2:1. V momente keď sa zdalo, že hráči Brezna môžu urobiť niečo s výsledkom, unikol do otvorenej obrany Koctúr a pred prázdnu bránu prihral Kľačanovi, ktorý pohodlne zvýšil na 3:1 pre domácich. Už o tri minúty v 69. minúte po dobre zahranej štandardnej situácii Baníka znížil na 3:2 Molčan a zdramatizoval duel. Posledných dvadsať minút prinieslo boj o každú loptu a centimeter ihriska, ale veľké šance neprichádzali a tak sme zaknihovali prvú prehru v sezóne. Nespokojný s výkonom hlavne v prvom polčase bol aj tréner Martin Auxt: Do zápasu sme vstúpili zle, neprispôsobili sme sa terénu, ani súperovi. Súper hral umne, jednoducho a využil domáce prostredie, hlavne ihrisko, na ktorom sa nedal hrať kombinačný futbal. Naši hráči sa dostávali po vlastných chybách pod tlak a súper to využil na strelenie dvoch gólov a zahodení ďalších. V druhom polčase sme sa snažili hru zjednodušiť cez nakopávané lopty do priestoru, čo sa nám aj darilo a znížili sme na 2:1. Domáci nás potrestali 3. gólom po ďalšej našej chybe. Znížiť stav zápasu sme dokázali zásluhou Molčana na 3:2. Na výsledku sa nič nezmenilo, nakoľko hlavný rozhodca nemal dosť sebabedomia na odpískanie penalty po faule v pokutovom území.”

FK Selce – FK Brezno   3 : 2   (2 : 0)

Góly za Brezno : 56´ Trajteľ, 69´ Molčan

Zostava : Kučera – Morong, Trnka, Kováčik J. (82´ Turňa), Baník, Kováčik O. (46´ Kupec), Liskay, Skaloš, Molčan, Trajteľ, Szczepaniak (69´ Pribula)