17. kolo II. ligy žiakov prinieslo v nedeľu 16.4.2023 na umelej tráve Brezno – Banisko konfrontáciu našich tímov mladších a starších žiakov s TJ Slovan Dudince. Po zápase opäť prevládali zmiešané pocity, keďže starší žiaci svoj zápas nezvládli a prehrali 0:5 a naopak z výhry sa radovali mladší žiaci, ktorí zvíťazili 2:0 a upevnili si druhé miesto v tabuľke!

Starší žiaci U-15 pod vedením trénera Mateja Švantnera nastúpili po nevýranom výkone z Novej Bane do zápasu lepšie, bojovali a snažili sa niečo urobiť s výsledkom. V prvom polčase padol len jeden gól a to do našej siete, keď sa presadili hostia po strele spoza pokutového územia. Náznaky šancí chlapcov z Brezna ostali nevyužité a tak o osude stretnutia rozhodli dve minúty v druhom polčase, keď sa v 39. a 40. minúte presadili hostia po nedôraznom bránení z blízkosti brány Kováčika. Zápas sa už dohrával a konečných 0:5 sa opäť ťažko hodnotilo aj trénerovi Matejovi Švantnerovi: “Zápas proti Dudinciam by som rozdelil na dva polčasy. Prvý polčas bol z našej strany lepší, súper síce mal útočnú prevahu, ale nebáli sme sa hrať, obranná a stredová formácia pracovala dobre, žial tomu chýbal vytúžený gól. Druhý polčas a cieľ pobiť sa o dobrý výsledok sa rozplynul v 39. a 40. minúte, keď sme inkasovali na 0:2 resp. 0:3, následne sa zápas už len dohrával. Chýba nám útočná kvalita, kedy hráči volia zlé riešenia, ale aj hráč, ktorý by to zobral na seba. Nevadí, za prvý polčas chlapcov chválim a maličkými krokmi sa posúvame vpred. “

FK Brezno U-15  –  TJ Slovan Dudince   0 : 5   (0 : 1)

Zostava U-15: Kováčik O. – Kováčik A., Mora, Zemko – Seifert, Koštial, Kováčik J., Puška E. – Puška L., Pindiak, Štimac (57´ Pančík Maroš)

Mladší žiaci U-13 naopak napravili reputáciu FK Brezno a zvíťazili nad súperom z Dudiniec 2:0. Herná prevaha bola počas celého zápasu na kopačkách hráčov trénera Miroslava Medveďa a gólovo ju v prvom polčase potvrdil len Štulrajter. Napriek prevahe hrozili aj hostia, keď sa snažili využiť chyby hráčov Brezna a až do konca sa hralo o dobrý výsledok. Definitívny pokoj na naše kopačky vrátil gólom z 48. minúty Fusek a stanovil na konečných 2:0 pre Brezno. Po zápase mal však tréner Medveď zmiešané pocity: “Víťazstvo teší, ale výkon mal veľa nedostatkov. Individuálne riešenie herných situácií, hra cez prehustený stred ihriska, malé sebavedomie v osobných súbojoch s chlapcami, ktorí sú fyzicky a aj technicky na oveľa nižšej úrovni, čakanie na loptu, slabé zapájanie sa do kombinácie…toto všetko nás v tomto zápase trápilo. Malo to skončiť úplne iným výsledkom a mali sme si v kľude zahrať futbal, namiesto toho zase dráma, ktorú sme žiaľ vyrobili my. My sme súperovi vyrábali šance.”

FK Brezno U-13  –  TJ Slovan Dudince   2 : 0   (1 : 0)

Góly za Brezno : Štulrajter, Fusek

Zostava U-13 : Smékal – Lukáč, Jozefík, Kvietok, Cernat, Fusek, Šucha, Adamčák, Horský
(Striedali: Giertl Juraj, Štulrajter, Červenák T., Jendrašík S., Turňa, Buša)