Na našich žiakov čakali v uplynulom týždni opäť dva zápasy, keď najskôr v utorok 19.4. cestovali na pôdu FK Sliač a následne sa v nedeľu na domácom ihrisku v Brezne na Brezenskej ulici stretli s rovesníkmi zo Senohradu. Reporty zo zápasov oboch kategórií nájdete v nasledujúcom článku.

Starší žiaci U-15 v utorok na pôde Sliaču len remizovali 1:1, keď od úvodu mali hru pod kontrolou, no boli to domáci chlapci, ktorí sa ujali z pokutového kopu vedenia. Ešte v prvom polčase sa nešťastne zranil Samuel Golian, ktorému aj touto cestou prajeme skoré udzravenie a aj tento moment nakopol k lepšiemu výkonu aj výsledku. O vyrovnanie sa postraral v 52. minúte Michal Herko a aj napriek enormnej snahe sa už chlapcov nepodarilo zvíťaziť. Po zápase zhodnotil výkon svojich zverencov tréner Matej Švantner: “V zápase proti Sliaču sme chceli pokračovať v dobrom výkone z posledného zápasu. Herne sa nám to aj podarilo, keď sme súpera nepúšťali k lopte. Hráčov domácich sme pustili do troch príležitostí, no z jednej plynul podľa môjho názoru vymyslený pokutový kop pre domácich, 1:0. Do druhého polčasu sme išli s cieľom zvrátiť stav výsledku na našu stranu, čo sa nám aj začalo dariť vďaka gólu Herka v 52. minúte. Od tohto momentu nám bola v 60. minúte udelená červená kartá pre Giertla S. a o pár minút neskôr neuznaný gól po strele Bartoša. Mojich hráčov chválim, že sa za celý zápas nevzdali a bojovali až do konca, no na výhru to aj tak nestačilo.”

FK Slovan Kúpele Sliač – FK Brezno U-15   1 : 1   (1 : 0)

Gól za Brezno : 52´ Herko

Zostava U-15 : Ďuriš – Pančík J., Paľus, Cencer, Bartoš – Giertl S., Pančík M., Vraždiak – Herko, Golian (36´ Mondl), Murad (55´ Belko)

Následný domáci zápas proti TJ Družstevník Senohrad na prírodnom ihrisku v Brezne na Brezenskej ulici zverenci trénera Mateja Švantnera zvládli a po veľmi dobrom výkone súpera rozstrieľali vysoko 13:0. Od úvodu bolo vidieť na hráčoch Brezna enormnú chuť zvíťaziť, chlapci výborne kombinovali a nebola pre nich stratená ani jedna situácia. Odmenou im bolo polčasové vedenie 7:0 a postupne až ukážkové akcie a krásne góly. V zápase sa tromi gólmi presadil Herko, ktorému sekudovali dvojgóloví strelci Cencer, kapitán Vraždiak, Multán a Murad. Po vysokom víťazstve neskrýval spokojnosť ani tréner Matej Švantner: “Na domácom ihrisku sme rozstrieľali súpera zo Senohradu jednoznačným výsledok. Súpera sme za celý zápas nepúšťali k lopte a dominovali sme vo všetkých herných situáciách. Za výkon v zápase si celý tím zaslúži pochvalu a verím, že tento zápas pridá našim hráčom na sebavedomí a v dobrých výkonoch budeme len pokračovať.”

FK Brezno U-15  –  TJ Družstevník Senohrad   13 : 0   (7 : 0)

Góly za Brezno : 40´, 55´ a 68´ Herko, 13´ a 58´ Cencer, 33´ a 34´ Vraždiak, 8´ a 36´ Multán, 14´ a 25´ Murad, 47´ Schön M.

Zostava U-15 : Ďuriš – Pančík J., Paľus, Cencer, Bartoš – Schön M. (60´ Kovalčík), Pančík M., Vraždiak – Herko, Multán (52´ Belko), Murad (42´ Giertl A.)

Mladší žiaci U-13 proti Sliaču začali opatrne a to súper potrestal hneď v 10. minúte úvodným gólom. Zlepšený výkon našich chlapcov priniesol výsledkový obrat, ktorý odštartoval v 18. minúte vyrovnávajúcim gólom Adamčák a tri minúty pred polčasom dal gól na polčasových 1:2 Buša. Druhý polčas chlapci z Brezna hru kontrolovali, no bohužiaľ ďalší gól nepridali a to súper potrestal. Tri minúty pred koncom domáci vyrovnali a zo Sliača odchádzali zverenci trénera Miroslava Medveďa s jedným bodom za remízu 2:2.

FK Slovan Kúpele Sliač – FK Brezno U-13   2 : 2   (1 : 2)

Góly za Brezno : 18´ Adamčák, 27´ Buša

Zostava U-13 : Štimac – Grendel, Mora, Kvietok, Koštial, Kováčik, Adamčák, Šucha, Horský
(Striedali : Liskovský, Buša, Červenák, Kobela)

V nedeľu U-13 nastúpila proti suverénemu lídrovi tabuľky zo Senohradu a bola z toho dráma až do poslednej minúty. Naši hráči pod vedením trénera Medveďa bojovali od prvej minúty a len s jedným striedajúcim hráčom podali výborný výkon. Do vedenia nás poslal v 12. minúte Adamčák a tesným výsledok 1:0 skončil aj prvý polčas. V druhom polčase lepšie odštartovali hostia, ktorý otočili stav, ale o zaslúžené vyrovnanie sa postaral v 40. minúte Andrej Červenák. O konečnom výsledku rozhodla až prvá nadstavená minúta, v ktorej si nešťastne zrazil loptu do vlastnej brány Kvietok a bohužiaľ si naši hráči neodniesli z ihriska ani jeden bod, ktorý by im za výkon proti prvému tímu tabuľky uričte patril právom.

FK Brezno U-13  –  TJ Družstevník Senohrad   2 : 3   (1 : 0)

Góly za Brezno : 12´ Adamčák, 40´ Červenák

Zostava U-13 : Štimac – Grendel, Mora, Kvietok, Kováčik, Koštial, Adamčák, Štulrajter, Červenák