Dorast v 28. kole nastúpil doma proti Partizánu Bardejov a v oboch vzájomných konfrontáciách sa urputne bojovalo o body. Lepšie z našich družstiev vyšli starší dorastenci, ktorí získali bod po remíze 1:1, no po nepresvedčivých výkonoch sa nedali zahanbiť ani mladší dorastenci, ktorí súperovi podľahli tesne 0:2.

Starší dorast U-19 bol od prvých minút vyrovnaným súperom a viac sa bojovalo o stred ihriska ako by prichádzali veľké šance. Prvú vážnejšiu príležitosť si v 20. minúte vypracovali naši chlapci, keď sa po krátkej kombinácii Patúša a Kobzoša dostal vo vnútri pokutového územia k zakončeniu Pavol Kováčik, ale hosťujúci brankár stihol vybehnúť a vytlačiť loptu na roh. O desať minút neskôr mal dobrú pozíciu z priameho kopu hosťujúci Kuhajdík, no brankára Martinca neprekvapil. Následne mal po našej chybe v strede ihriska obrovskú šancu hosťujúci Lima, ale jeho zakončenie  dokázal v poslednej chvíli excelentným zákrokom stečovať Matej Kováčik. Dôležitý okamih zápasu prišiel v 40. minúte, opäť po našej chybe v strede ihriska sa rútil Kuhajdík sám na brankára Martinca, dobiehajúci Turňa ho fauloval a tak bol vylúčený. Priamy kop dokázala ešte naša obrana odvrátiť na roh, ktorý však po zmätkoch v pokutovom území a strele jedného z hráčov hostí nešťastne tečoval do vlastnej siete Matej Kováčik. Polčasových 0:1 a početná prevaha hostí ale našich chlapcov nabudili a snažili sa o vyrovnanie. V hre body nás stále držal aj bankár Martinec, ktorý predviedol v úvode druhého polčasu niekoľko vynikajúcich zákrokov. Odmenou za bojovný výkon bola 71. minúta, po faule na Kobzoša nariadil hlavný rozhodca pokutový kop, ktorý s istotou premenil Pindeš 1:1. Hostia sa snažili o vyrovnanie, no dobre fungujúca obrana Brezna odolávala. Pár minút pred koncom unikol Kobzoš, ktorého spätnú prihrávku zakončil Podoliaka len do bránaniceho hráča a tak sa zapás skončil remízou. Spokojný vzhľadom na priebeh bol s bodom aj tréner Peter Medveď: “V príprave na zápas sme si súpera dobre rozanalyzovali a vedeli sme, že po predošlých dobrých výsledkoch bude dôležité neprehrať. Súper hral dobre, mal viac z hry a bol nebezpečný, no my sme odolávali. Záver polčasu nám nevyšiel podľa predstáv a po vylúčení Turňu sme si dali vlastný gól. Cez prestávku sme sa nabudili, zmenili sme rozostavenie a skúsili so zápasom niečo urobiť. Kobzoš zobral zodpovednosť na seba, vnikol do šestnástky, kde bol faulovaný a Pindeš s prehľadom penaltu premenil. Zvyšok zápasu hrali hostia nátlakovo, ale my sme odolali a vďaka veľkej bojovnosti, kúsku šťastia a brankárovi Martincovi uhrali remízový výsledok, ktorý má hodnotu troch bodov.”

FK Brezno U-19  –  Partizán Bardejov   1 : 1   (0 : 1)

Gól za Brezno : 71´ Pindeš (z PK)

Zostava U-19 : Martinec – Kováčik P., Turňa, Krnáč, Ambros, Kobzoš, Kochan, Patúš (65´ Podoliaka), Demeter (82´ Kordík), Pindeš, Kováčik M.

Mladší dorast U-17 už s novým trénerom Matejom Švantnerom po nepresvedčivých výkonoch nastúpil do zápasu s Bardejovom dobre a bojoval od prvých minút o zaujímavý výsledok. Hostia postupne v priebehu prvého polčasu prevzdali iniciatívu do svojich rúk a s dobrými šancim súpera si poradil brankár Seifert. Náznaky na našej strane neboli dotiahnuté do konca tak polčasových 0:0 dávalo šancu na body aj mladšiemu dorastu. V úvode druhého polčasu mal šancu otvoriť skóre v náš prospech Schmiedl, ale bohužiaľ nezakončil presne a tak sa do tlaku dostali opäť hostia. Dlho držal naše šance brankár Seifert a pozorná obrana, ktorá súperovmu tlaku odolala až do 64. minúty, keď hostia otvorili skóre. Síl na vyrovnanie už neostávalo veľa a hostia pridali v 73. minúte gólovú poistku. Prehra 0:2 mrzí, no na dobrom výkone treba stavať. Pozitívne hodnotil pri svojej premiére zápas aj tréner Matej Švantner: “Zápas proti piatemu tímu tabuľky sme začali aktívne a nebojácne s cieľom pobiť sa o dobrý výsledok. Prvý polčas sme boli hráčom z Bardejova vyrovnaným súperom. V druhom polčase sme chceli pokračovať k dobrom výkone, no od 60. minúty to väčšina chlapcov kondične nezvládla, súper začal byť dominatným a využil to otváracím gólom na 0:1. V závere sme už hrali “vabank” a súper zvýšil na konečných 0:2. Chlapcov za odvedenú hru do 60. minúty chválim a ďalej pokračujeme v zlepšovaní, ktoré sa nám podarí len aktívnym trénovaním vo väčšom počte.”

FK Brezno U-17  –  Partizán Bardejov   0 : 2   (0 : 0)

Zostava U-17 : Seifert – Švantner, Paľus, Nagy, Štugner, Ľupták, Varga, Koštial (48´ Longauer), Vraždiak, Kvietok, Schmiedl (69´ Šico)