Posledný domáci duel odohrali naše žiacke družstvá v nedeľu 23.10. na umelom trávniku Brezno – Banisko so súperom z Banskej Štiavnice. Po dobrých herných výkonoch sa viac bodovo darilo opäť mladším žiakom, o čom sa viac dozviete z hodnotení oboch trénerov.

FK Brezno U-15  –  FK Sitno Banská Štiavnica   0 : 5   (0 : 4)

Zostava U-15 : Rusnák – Mora, Kováčik A., Kováčik J., Zemko – Kováčik O., Pančík Martin – Pindiak (57´ Kobela), Kvapil (36´ Štimac), Seifert – Pančík Maroš

Hodnotenie trénera Mateja Švantnera: Zápas proti 4. tímu tabuľky nám výsledkovo nevyšiel, no s herným prejavom som celkom spokojný. Prvý polčas sa mi z našej strany páčil, síce sme dostali štyri góly, no snažili sme sa riešiť veci futbalovo, neodhadzovali sme od seba lopty z prvého dotyku a taktiež sme sa nebáli riešiť situácie jeden proti jednému individuálne, za čo som rád. Všetky góly v prvom polčase sme dostali po individuálnych chybách, kedy sme sa situácie snažili riešiť konštruktívne, preto ma to až tak nemrzí. Druhý polčas sme sa snažili streliť aspoň nejaký gól, čo sa nám však nepodarilo a bol to súper, ktorý zvýšil skóre na konečných 0:5. V zápasoch trpíme vo finálnej fáze a tento zápas nebol výnimkou. Hľadáme strelca a dúfam, že ho čím skôr nájdeme.

FK Brezno U-13  – FK Sitno Banská Štiavnica  2 : 1   (2 : 1)

Góly za Brezno : Fusek, Horský

Zostava U-13 : Smékal – Kvietok, Jozefík, Giertl Juraj, Cernat, Koštial, Fusek, Jendrašík A., Adamčák
(striedali: Horský, Lukáč, Červenák A., Červenák T., Giertl Ján, Jednrašík S., Buša, Šucha)

Hodnotenie trénera Miroslava Medveďa: “V prvom polčase sme podali výborný výkon. Určite tomu pomohlo, že sme už v druhej minúte strelili úvodný gól stretnutia. Upokojilo nás to a hrali sme pekný bojovný futbal. Z jedinej strely na bránu sme dostali gól, ale to nás vôbec nerozhodilo a vzápätí sme skórovali po krásnej akcii, ktorú vymyslel Adamčák a do prázdnej brány zasúval Horský. Mrzia nás nevyužité šance, keď sme dokázali bránu prekopnúť z metra. V druhom polčase to už bola hra na kope a pretláčanie lopty cez stred ihriska. Súper nedokázal nič vytvoriť a ani sa nedostal k ohrozeniu našej brány, ale ani my sme si nevytvorili šance na skórovanie. Takže zápas skončil takýmto chudobným výsledkom. Ak by sme pokračovali vo výkone z prvého polčasu, tak som presvedčený, že by sme sa na konci tešili z vyššieho víťazstva. Snáď nabudúce. 🙂”