V 23. kole II. dorasteneckej ligy nastúpili hráči Brezna v ďalekých Lipanoch a po dobrých výkonoch odchádzame bohužiaľ opäť bez bodov a aj strelených gólov, keďže v oboch kategóriách to boli prehry na nulu – 1:0 a 3:0 pre domácich.

Starší dorast U-19 pod vedením trénera Petra Medveďa bez dvoch stabilných hráčov (Liskay, Skaloš) nastúpil v Lipanoch po dobrých výkonoch s cieľom opäť bojovať o body. Úvodný tlak domácich vyvrcholil v 12. minúte, keď krížna strela Jendruša skončila na žrdi. Rovnako skončila o tri minúty aj strela nášho Kochana, ktorú domáci brankár s námahou vytlačil na žrď. Dobrý mládežnícky zápas pokračoval a boli to obe družstvá, ktoré sa snažili o aktivitu na hracej ploche. Do polčasu gól nepadol, náznaky šancí domácich riešila spoľahlivá obrana Brezna na čele s brankárom Martincom. Druhý polčas začal ako ten prvý, tlakom domácich a niekoľkými náznakmi šancí, ale bez gólu v našej sieti. V 58. minúte sa po chybe v domácej rozohrávke ocitol v dobrej šanci Matej Kováčik, ale zbrklo mieril nad bránu domácich. Tento moment nakopol našich chlapcov a o pár minút po dobrom centri Kochana zakončil Pindeš len do narúčia domáceho brankára. Najväčšiu našu šancu mal Kobzoš, ktorého v samostatnom nájazde vychytal domáci brankár. Našu nádej na body ukončil v 82. minúte domáci Guľaša, keď sa po nešťastne odrazenej lopte do našej šestnástky pohotovo presadil strelou k žrdi. Naša snaha o vyrovnanie gól nepriniesla a z Lipian odchádzal starší dorast s najstesnejšou prehrou, čo mrzelo aj trénera Medveďa : “Prehra 0:1 nevystihuje priebeh zápasu. Hru sme mali pod kontrolou, domáci mali nejaké náznaky, s ktorými si Martinec bezpečne poradil. Druhý polčas pri hre s vetrom sme domácich dostali pod tlak, ale veľké šance Kováčika, Kobzoša a Kochana ostali nevyužité, a tak prišiel trest a domáci hráč prestrelil nášho brankára. Vyrovnávajúci gól sme už nedali, čo je škoda, nakoľko s hrou mužstva a nasadením som bol spokojný.”

ŠK Odeva Lipany U-19  –  FK Brezno   1 : 0   (0 : 0)

Zostava U-19 : Martinec – Fáber, Turňa, Ambros, Kobzoš, Demeter, Krnáč, Kochan, Pindeš (73´ Kováčik P.), Kováčik M. (63´ Patúš), Sitarčík

Mladší dorastenci U-17 s rovnakým súperom taktiež neskórovali a prehrali rozdielom triedy 3:0. Od úvodu bol domáci tím dominantnejším družstvom a odmenou im bol úvodný gól z 23. minúty, keď sa presadil z nariadeného pokutového kopu Cisko. Snahu o vrátenie sa do zápasu našim chlapcom zmaril tesne pred polčasom gólom na 2:0 domáci útočník a v druhom dejstve bolo náročné zabojovať o lepší výsledok. O konečnom výsledku rozhodol v 54. minúte Sontág a tak náš mladší dorast odchádzal z východu bez bodu.

ŠK Odeva Lipany U-17  –  FK Brezno   3 : 0   (2 : 0)

Zostava U-17 : Faluš – Kán, Varga, Švantner, Schmiedl ( 57´ Koštial), Kvietok, Štugner, Kordík, Bobok, Ondruš (41´ Ľupták), Nagy