Tri zápasy v priebehu týždňa odohrali aj naši mladší žiaci pod vedením trénera Miroslava Medveďa, ktorí aj po porcií náročných zápasov proti béčkam futbalových akadémií a Senohradu ostali bez prehry a so šiestimi výhrami a dvomi remízami ostávajú na krásnom treťom mieste v tabuľke druhej ligy. Report z týchto duelov prinášame v článku.

MFK Dukla BB “B”  –  FK Brezno U-13   1 : 1 (1 : 1)

Gól za Brezno : Koštial

Zostava U-13 : Chriašteľ – Giertl Ján, Jozefík, Kvietok, Štulrajter, Koštial, Šucha, Buša, Adamčák
(Striedali: Smékal, Zachara, Horský, Giertl Juraj)

Hodnotenie asistenta trénera Jakuba Vozára: “Všetci sme vedeli, že zápas s Duklou BB bude diametrálne odlišný oproti kolám predtým. Chalani sa na tento zápas tešili a chuť i odhodlanie potvrdili aj na ihrisku. Remíza je zaslúžená pre obidve družstvá. Viac gólov sme nedostali  kvôli maximálne obetavým výkonom každého jedného hráča v defenzívnej činnosti. Trošku ma mrzí, že šance, ktoré nám boli ponúknuté a ktoré sme si vytvorili sme viac menej zahodili sami a nie šikovnosťou obrany domácich. Neostáva mi nič iné ako chlapcov pocvháliť a s chuťou naďalej spoločne pracovať a zlepšovať sa!

TJ Družstevník Senohrad  –  FK Brezno U-13  2 : 3 (0 : 2)

Góly za Brezno : Adamčák 2, Giertl Juraj

Zostava U-13 : Smékal – Kvietok, Jozefík, Červenák A., Šucha, Koštial, Červenák T., Horský, Adamčák
(Striedali: Golian, Giertl Juraj, Turňa, Valach, Kalvaster, Mora, Náther)

Hodnotenie asistenta trénera Jakuba Vozára: “Zápas v Senohrade bol podobný tomu na Dukle. Nastúpili sme proti súperovi, ktorý bol ochotný behať a samozrejme mal aj futbalovú kvalitu. Veľmi nám pomohol obetavý gól Adamčáka zo 6. minúty zápasu. Nasledne sme sa upokojili a zvýšili na 2:0 opäť Adamčákom. Druhý polčas začali výborne domáci, keď nás zaskočili gólom hneď z kraja polčasu a dostali sa na koňa. Druhý polčas bol v ich réžii. Mali množstvo šancí na vyrovnanie, ale šťastie tentokrát stálo na našej strane. Remíza by bola spravodlivá, ale za prístup hráčov k zápasu, za snahu hrať futbal, za ochotu behať a bojovať, berieme ďalšie tri body.”  

FK Brezno U-13  –  RSC Hamsik Academy “B”   1 : 1 (1 : 0)

Gól za Brezno : Fusek

Zostava U-13 : Smékal – Kvietok, Jozefík, Giertl Ján, Buša, Fusek, Šucha, Jendrašík A., Adamčák
(Striedali: Horský, Kalvaster, Giertl Juraj, Lukáč, Jendrašík S., Cernat, Kobza)

Hodnotenie trénera Miroslava Medveďa: Vo výbornom stretnutí sa zrodila zaslúžená remíza. Súper bol fyzicky a treba priznať, že aj futbalovo lepší. My sme sa však nedali a najmä bojovnosťou sme nad súperom vynikali. V takomto zápase sa nám naplno ukázalo, kde ešte musíme pridať a ktorej činnosti sa máme venovať na tréningu. Takéto zápasy nás posúvajú vpred.  ”