Nedeľa 2.10.2022 bola pre naše žiacke družstvá úspešnou. Hráči Brezna cestovali na Sliač a obom kategóriám sa podarilo bodovať naplno. Výsledky, strelcov gólov a hodnotenie trénerov nájdete v článku. 

FK Slovan Kúpele Sliač – FK Brezno U-15   5 : 6   (4 : 2)

Góly za Brezno : Horský 2, Cernat, Kvapil, Pančík Maroš, Mora

Zostava U-15 : Štimac – Kováčik O. (53´ Kvapil), Seifert, Mora, Zemko – Kršiak (36´ Červenák A.), Pančík Martin – Cernat, Kováčik J., Kováčik A. – Horský (58´ Pančík Maroš)

Hodnotenie trénera Mateja Švantnera: Až v 9. kole na pôde Sliaču sme dokázali prelomiť naše strelecké a herne nešťastie a dokázali sme zvíťaziť. Zápas pre nás začal už v autobuse, kde sa chlapci zle nastavili na zápas a výhru brali ako samozrejmosť, no opak bol pravdou. V zápase, v ktorom sme sa mali prezentovať dominantnou hrou sme začali úplne zle. Prvý polčas nám vôbec nevyšiel a zaslúžene sme ho prehrali 4:2. Cez polčasovú prestávku sme sa snažili našich chlapcov nakopnúť, čo sa nám aj podarilo. Druhý polčas začal z našej strany lepšie, keď sme znižovali na 4:3, no o pár minút neskôr súper zvyšoval na 5:3 a zdalo sa, že je po zápase. V ten moment zvíťazilo chcenie, bojovnosť a začali sme zápas lámať na našu stranu. Zápasová prestrelka nakoniec skončila v náš prospech a zápas sme otočili na 5:6. S hrou našich hráčov niesom spokojný, no víťazstvo a počet strelených gólov ma teší, taktiež chlapcov chválim, že to nevzdali a bojovali až do konca.

FK Slovan Kúpele Sliač – FK Brezno U-13  0 : 4   (0 : 1)

Góly za Brezno : Adamčák 2, Fusek, Buša

Zostava U-13 : Chriašteľ – Kvietok, Jozefík, Giertl Juraj, Lukáč, Koštial, Fusek, Jendrašík A., Adamčák
(striedali: Smékal, Šucha, Buša, Horský, Kalvaster, Giertl Ján, Jendrašík S.)

Hodnotenie trénera Miroslava Medveďa: Na katastrofálnom teréne sme podali najhorší výkon v tejto sezóne. Od začiatku sme boli presvedčení, že Sliač si strelí sám góly a dobrovoľne sa vzdá. Neplnili sme pokyny, na ktorých sme sa v šatni dohodli. Loptu sme zbytočne viedli, hoci sme mali hrať najmä na dlhé prihrávky. Na tomto teréne sa zle aj behalo, o vedení lopty tam nemohla byť ani reč, skákalo to, šmýkalo sa, odskakovalo… Z pohodového zápasu, v ktorom sme si mali zahrať “bago” sa stala zase dráma. Úplne zbytočne. Podržanie lopty a medzihra sa skoro úplne vytratili. Musíme sa vrátiť späť a učiť sa hrať futbal, nielen víťaziť.  ”