Víkend patril opäť aj našim mládežníckym družstvám, ktoré si zmerali sily proti svojim rovesníkom. Žiačke družstvá si na našej novej umelej tráve Brezno – Banisko zahrali proti rôznym súperom a v akcii bola aj najmladšia prípravka, ktorá v mestskej športovej hale Brezno – Mazorníkovo v rámci sobotného dopoludnia odohrala dva výborné zápasy proti chlapcom z Čierneho Balogu a Beňuša.

Starší žiaci U-15 v nedeľu nastúpili proti súperovi zo svoje súťaže FK 34 Ondrej-Brusno a po vyrovnanom priebehu zápasu nakoniec prehrali len tesne 1:2. Pre starších žiakov to už bola tretia prehra v rade, ale pozitívom je stúpajúca kvalita herného výkonu a aj zapojenie hráčov do tréningov a prípravy a je len otázkou času, kedy sa dostavia aj kvalitné výsledky. K zápasu sa stručne vyjadril aj tréner Matej Švantner: “V prípravnom zápase proti Brusno sme sa od prvých minút snažili kontrolovať hru a byť dominantným mužstvom na lopte, čo sa nám aj darilo. V hre od šestnástky po šestnástku sme v niektorých fázach hry hrali výborne, za čo chlapcov chválim. Nedarí sa nám vo finálnej fáze, v ktorej sa musíme zlepšiť, keďze z viacerých vyložených šancí sme premenili iba jednu. Tento zápas nám ukázal pozitíva, ale aj negatíva našej hry, na ktorých musíme popracovať v ďalšom priebehu zimnej prípravy.”

FK Brezno U-15  –  FK 34 Ondrej- Brusno   1 : 2

Gól za Brezno : Puška Lukáš

Zostava U-15 : Štimac – Mora, Kováčik A., Kováčik J., Zemko – Pančík Martin, Koštial – Seifert, Kršiak, Puška E., – Puška L.
(striedali: Kováčik O., Pindiak, Kvapil, Havlík)

Mladší žiaci U-13 nastúpili v nedeľu proti súperovi z nižšej súťaže MFK Spartak Hriňová a po dobrom výkone zdolali súpera 3:1. Pre mladších žiakov sa jednalo o druhú výhru v rade a počas nasledujúceho víkendu odohrali žiacke družstvá prípravné zápasy v sobotu 25.2.2023 proti ŠK Heľpa. Zápas proti Hriňovej krátko zhodnotil aj tréner U-13 Miroslav Medveď: “V zbytočne nervóznom  zápase sme mali prevahu na lopte počas celého duelu. Nedokázali sme ju však pretaviť do výraznejšieho gólového rozdielu. Na ihrisku sme vystriedali všetkých chlapcov a každý si mohol zahrať.”

FK Brezno U-13  –  MFK Spartak Hriňová   3 : 1

Góly za Brezno : Jendrašík A., Adamčák, Jozefík

Zostava U-13 : Jendrašík S. – Kvietok, Jozefík, Giertl Ján, Cernat, Fusek, Giertl J., Buša, Adamčák
(striedali: Červenák T., Pôbiš, Šucha, Jendrašík A., Turňa, Kobza, Lukáč, Štulrajter)

V sobotu 18.2. nám urobila radosť najmladšia prípravka U-9, ktorá vo svojom druhom vystúpení predviedla zlepšený výkon a v zápasoch proti rovesníkom proti Čiernemu Balogu a Beňušu dokázala zvíťaziť. Dozaista poteší aj výsledok, ale oveľa väčším pozitívom je počet zúčastnených hráčov na turnaji, rastúci záujem chlapcov o futbal, čo dokazuje aj výsledok, ale aj futbalový výkon niektorých jednotlivcov na hracej ploche a v neposlednom rade aj záujem rodičov o mládežnícky futbal v Brezne, čo si nesmierne vážime! Potlesk rodičov a divákom a radosť detí po skončení je ďalšou motiváciou venovať sa najmenším futbalistom a pripraviť pre nich ďalšiu možnosť konfrontovať sa s rovesníkmi z blízkeho okolia.

Turnaja U-9 sa zúčastnili: Fabio Disanto, Peter Zajak, Michal Vaško, Marek Rizdoň, Norbert Surový, Jerguš Račák, Martin Auxt, Leonard Ľupták, Filip Aschenbrier, Adam Bulava, Šimon Strmeň, Erik Jendrašík