V sobotu 17.12.2022 sa v našom klube oficiálne ukončila futbalová aktivita a je nutné povedať, že to bolo s poriadnou dávkou futbalu. Starší žiaci bojovali na turnaji O pohár predsedu SsFZ s konkurenciou prvoligových žiackych tímov a dve kategórie prípraviek (ročníky 2013 a 2014) sa zúčastnili na koncoročných halových turnajoch. Viac o výsledkoch a dojmoch z turnajov sa dočítate v nasledujúcom článku. 

Starší žiaci U-15 sa pod vedením trénera Miroslava Moru zúčastnili turnaja O putovný pohár predsedu SsFZ v hale v Badíne. V konkurencií piatich prvoligových tímov sme obsadili posledné, šieste miesto, i keď svojim futbalových prejavom a snahou sme vo viacerých zápasoch zanechali dobrý dojem. Turnaja sa v našom drese zúčastnili len dvaja končiaci starší žiaci, čo dúfajme, že chlapci ročníka 2009 využijú na svoj ďalší rozvoj a zoberú si ponaučenie do ďalšej tréningovej práce, s čím sa vo svojom hodnotení stotožňuje aj tréner Miroslav Mora: “Halový turnaj nám priniesol konfrontáciu s prvoligovými mužstvami. Snahu chlapcom nemožno uprieť, veľakrát sme neboli kamarátmi s lenivou loptou, viackrát sme dostali zbytočné góly a celý turnaj sme mali problém s premieňaním gólových šqancí. Paradoxne sme najlepší zápas hrali s víťazom turnaja, kedy sme celý zápas  dokázali behať so súperom a ohrozovať aj ich bránu. Chlapci na vlastné oči videli, že práca s loptou a kondička sa v hale odrazí na výsledku a hre. Verím, že konfrontácia s lepšími ich posunie vpred, budú na sebe pracovať a budú chcieť byť lepšími.”

Výsledky turnaja:

FK Brezno – FC ViOn Zlaté Moravce             0 : 7
FK Brezno – RSC Hamsik Academy modrí   0 : 3   
FK Brezno – FK Dubnica nad Váhom            1 : 8 (Gól: Pindiak)
FK Brezno – FK 05 Levoča                               0 : 2
FK Brezno – RSC Hamsik Academy žltí         0 : 8 

FK Brezno U-15 na turnaji reprezentovali : Daniel Podmanický – Martin Pančík, Andrej Kováčik, Maroš Pančík, Ján Kováčik, Oliver Kováčik, Maxim Mora, Šimon Seifert, Martin Zemko, Lukáš Pindiak, Filip Kršiak

Spomínaná prípravka rovnako v sobotu odohrala dva halové turnaje, na ktorých obstála veľmi dobre. Chlapci ročníka narodenia 2013 pod vedením trénera Tomáša Lysinu odohrali v rámci záverečného turnaja FK Železiarne Podbrezová tri zápasy proti rovesníkom z tejto futbalovej akadémie a vo všetkých dueloch sa jednalo o viac ako vyrovnané zápasy. Prítomní rodičia v hale Podbrezová – Štiavnička mali možnosť vidieť naozaj napínavé zápasy, ktoré nakoniec vo všetkých prípadoch lepšie zvládli hráči Podbrezovej, no naši chlapci a tréner Lysina bol s tesnými prehrami a hlavne výborným herným prejavom nadmieru spokojný. Práve herný prejav je odrazom dobrej práce trénerov a hráčov počas celej jesennej časti, načom je nutné stavať aj do budúcna, k čomu sa následne pridajú aj výsledky a víťazstvá. 

FK Brezno U-10 (ročník 2013) reprezentovali : Marek Kapajčík, Andrej Blaschke, Samir Murad, Juraj Valašťan, Tomáš Durľák, Jozef Berčík, Jakub Bátory, Lukas Bartoš a Michal Lukáč. 

Poslednou turnajovou bodkou bol halový turnaj v Detve, ktoré sa zúčastnila prípravka U-9, ročník narodenia 2014. V našom drese dostali príležitosť až piati hráči ročníka narodenia 2015 a je nutné dodať, že počas celého turnaja sa všetci naši hráči nestratili. Náročný turnajový program priniesol až šesť zápasov, v ktorých bojovali chlapci z Brezna pod vedením trénera Jakuba Vozára o čo najlepšie umiestnenie. Po skončení turnaja stačili naše výkony na 6. miesto, i keď vo viacerých zápasoch chýbal len malý kúsok k lepšiemu výsledku. Dôležitý je ale fakt, že sme sa dokázali konfrontovať s mužstvami (Lučenec, Zvolen či RSC Hamsik Academy), ktoré v týchto kategóriách pravidelne hrajú ligu prípraviek, čo je vidieť hlavne na sebavedomí a hernej kvalite, ktorú naši chlapci postupne získavajú každým jedným turnajom. Spokojný bol vo svojom hodnotení po turnaji aj tréner Jakub Vozár: “Na kvalitne zorganizovanom turnaji v Detve sme mali možnosť konfrontovať sa s vysoko kvalitnými prípravkárskymi družstvami. Výsledkovo by som turnaj zhodnotil ako nie príliš úspešný, na druhej strane z každého turnaja respektíva zápasu sa dajú vyvodiť pozitíva, a inak to nebolo ani v tomto prípade. Dôležité bolo, že som od každého jedného hráča videl snahu a chuť hrať futbal a to je pre mňa najdôležitejšie. Vieme, na čom musíme popracovať v tréningu a verím, že sa postupne dopracujeme do bodu, kedy budeme aj výsledkovo konkurencieschopní tým najlepším.”

Výsledky turnaja:

FK Brezno – MŠK Novohrad Lučenec    2 : 7 (Góly: Rosík, Baloha)
FK Brezno – MFK Zvolen                          0 : 2
FK Brezno – RSC Hamsik Academy        0 : 6
FK Brezno – Oranjes Zvolen                    1 : 0 (Gól: Suja Pumel)
FK Brezno – MFK Detva “A”                     1 : 9 (Gól: Baloha)
FK Brezno – MFK Drtva “B”                      2 : 2 (Góly: Rosík, Ridzoň)

FK Brezno U-9 na turnaji reprezentovali : Juraj Chomič – Tadeáš Baloha, Tomáš Rosík, Jozef Suja Pumel, Marek Rizdoň, Ján Karlík, Šimon Strmeň, Alexander Zemko, Leonard Ľupták, Jerguš Rosík.