Predohrávkou 18. kola III. ligy žiakov sa zapojili do jarnej časti aj obe naše žiacke družstvá. Na umelom trávniku v Podbrezovej – Skalici sme nastúpili proti OŠK Radzovce a v oboch zápasoch sme herne dominovali, čoho výsledkom je výhra starších žiakov U-15 a remíza mladších žiakov, ktorí inkasovali gól až v poslednej minúte. Report zo zápasov prináša najbližší text.

Starší žiaci U-15 pod vedením nového trénera Mateja Švantnera, ktorý vystriedal pri kormidle Jána Gajdošíka nastúpili do prvé majstrovského zápasu zodpovedne a od úvodu boli dominantným mužstvom. Hostia odolávali tlaku našich chlapcov len do 7. minúty, keď do vedenia poslal Brezno Michal Herko. O päť minút nato zvýšil po druhej gólovej prihrávke Mateja Schöna na 2:0 Ján Mondl a tempo zápasu opadlo. Hostia výrazne neohrozili bránu Brezna, no na našej strane chýbala k výraznejšiemu náskoku väčšia dravosť. Druhý polčas bol z nášho pohľadu lepší, no stále s minimom priamych pokusov na bránu hostí. Až desať minút pred koncom sa presadil kapitán Vraždiak 3:0 a o minútu nato aj striedajúci Murad 4:0. Hostia zaznamenali čestný úspech v poslednej minúte. Tri body z prvého zápasu potešili, ale od úplnej spokojnosti mal ďaleko aj trénera Matej Švantner: “Prvý zápas v jarnej časti nám vyšiel výsledkovo, ale s herným prejavom niesom spokojný. V zápase sme mali veľa zbytočných strát, zlyhávala komunikácia medzi hráčmi a časté boli aj zbytočné odkopnutia lôpt. Našťastie pre nás súper z Radzoviec naše chyby nevyužil, no kvalitnejší súperi by nás potrestali. Výhra teší, ale na hernom prejave musíme v tréningu ďalej popracovať.”

FK Brezno U-15  –  OŠK Radzovce   4 : 1   (2 : 0)

Góly za Brezno : 7´ Herko, 12´ Mondl, 59´ Vraždiak, 60´ Murad

Zostava U-15 : Ďuriš – Pančík J., Paľus, Cencer, Bartoš (47´ Kováčik) – Giertl S. (59´ Kovalčík), Vraždiak, Pančík M. – Schön M. (47´ Murad), Mondl (59´ Giertl A.), Herko

Mladší žiaci U-13 rovnako pod vedením nového trénera Miroslava Medveďa predviedli ešte dominantnejší výkon ako súper,  no húževnate brániaci hostia dokázali držať dlho bezgólový výsledok. Prvý polčas skončil bez gólov, keď v dobrých šanciach nedokázal skórovať Adamčák či Koštial. Hostia bránili vo väčšom počte pred svojou bránou, zhusťovali priestor a naši chlapci si s tým len ťažko dokázali poradiť. Podarilo sa to až Horskému, ktorý strelil úvodný gól stretnutia 1:0. Rovnaký hráč sa dokázal presadiť aj po chybe brankára hostí, no gól pre porušenie pravidiel neplatil. Trpezlivo hrajúci hostia dokázali vyrovnať dve minúty pred koncom, z ojedinelého odkopu sa presadil rýchly hosťujúci útočník a vyrovnal na konečných 1:1. Napriek remíze po zápase povzbudzuje svojich zverencov tréner Medveď: “Prvý súťažný zápas nám ukázal veci, ktoré musíme zlepšiť. Citeľná strata hráča kvôli karanténe sa prejavila najmä na kombinačnej hre nášho družstva. Chceli sme hrať futbal a to nás stálo body a víťazstvo. Neprišli sme brániť, ale veľmi sme prehusťovali priestor a často sme sa utápali v individuálnych akciách, ktoré nikam neviedli. Zo zápasu si musíme zobrať ponaučenie a hľadať inú cestu k súperovej bráne. Sme mladší žiaci a máme na to veľa času. Tak hor sa do práce!”

FK Brezno U-13  –  OŠK Radzovce   1 : 1   (0 : 0)

Gól za Brezno : 48´ Horský

Zostava U-13 : Štimac – Grendel, Mora, Kvietok, Buša, Liskovský, Šucha, Koštial, Adamčák
Striedali : Štulrajter, Horský, Lukáč, Červeňák, Cernat, Bubelíny, Srnka