Žiacke družstvá vo svojom predposlednom domácom zápase nastúpili v nedeľu 5.6.2022 proti Jupie FŠMH “B” a z oboch konfrontácií s lídrom súťaže sme si body nepripísali. 

Starší žiaci U-15 nastúpili do zápasu opäť značne oslabení, čo sa ukázalo skôr úbytkom síl v závere ako hernou kvalitou. Dlho bol zápas vyrovnaný, aj keď tesne pred polčasom sa hostia ujali vedenia 0:1, ktoré bolo aj polčasové. Druhé dejstvo odštartovali opäť gólom hostia z Jupie, čo zabrzdilo naše snahy o vyrovnanie, čo definitívne zahasili hostia dvomi gólmi v posledných dvoch minútach zápasu. Duel skončil vysokou prehrou 0:4, ktorú zhodnotil tréner Matej Švantner: “Na domácom ihrisku sme privítali hráčov z Jupie FŠMH. Zápas začal opatrne, ani jedno z mužstiev si nevypracovalo gólovú šancu, no hostia otvárali skóre po nedôraznej malej domov od nášho obrancu. Druhý polčas začal opäť vyrovnanou hrou, no postupom času hostia prevzali iniciatívu, pridali ďalšie tri góly a zaslúžene vyhrali. Verím, že v najbližšom zápase, v ktorom nastúpime opäť na domácom trávniku, dokážeme viac zabojovať o dobrý výsledok.”

FK Brezno U-15  –  Jupie FŠMH “B”   0 : 4   (0 : 1)

Zostava U-15 : Ďuriš – Belko, Bartoš, Cencer, Herko, Pančík M., Vraždiak, Hlinka (36´ Pančík J.), Giertl A., Zemko

Mladší žiaci U-13 proti súperovi z čela tabuľky nezachytili prvú časť prvého polčasu, keď im dlho trvala práca s loptou a to aktívny hostia trestali tromi gólmi. Po inkasovaných góloch ale nezložili zbrane a dvomi gólmi Maxima Moru do polčasu znížili na 2:3. Druhý polčas sa až do posledných minút hralo o body, na našej strane zlyhal v šanci na vyrovnanie Liskovský a produktívny hostia päť minút pred koncom po nešťastnom teči nášho brankára zvýšili na 2:4. Skóre uzavreli opäť hostia z Jupie v poslednej minúte a bohužiaľ z toho bola opäť pre našich chlapcov veľmi krutá prehra 2:5.

FK Brezno U-13  –  Jupie FŠMH “B”   2 : 5   (2 : 3)

Góly za Brezno : 27´ a 30´ Mora

Zostava U-13 : Jendrašík S. – Grendel, Kováčik, Červenák, Štulrajter, Mora, Buša, Liskovský, Lukáč
(Striedali: Cernat, Šucha)