Žiacke družstvá vstúpili do jarnej časti 15. kolom druhej ligy na domácom ihrisku s umelým trávnikom proti rezerve MFK Dukla Banská Bystrica. Obe družstvá bohužiaľ svojmu súperovi podľahli a šancu napraviť si chuť budú mať žiaci už vo štvrtok, v predohrávanom zápase na ihrisku Novej Bani.

Starší žiaci U-15 nevstupovali do zápasu proti druhému tímu tabuľky ako favorit, čo však v úvodných 20 minútach vyvrátili zverenci trénera Mateja Švantnera dobrou a organizovanou hrou. V rozmedzí 21. až 31. minúty inkasovali štyri góly, čo poznačilo psychiku chlapcov a duel už mal jasný priebeh. Napriek tomu aj v druhom dejstve predviedli hráči bojovný výkon a aj napriek vysokej prehre 1:9 ukázali potenciál, i keď vo svojom hodnotení bol po zápase tréner Švantner kritický: “Dnes nám nevyšlo nič. Súper bol futbalovejší, behavejší, k čomu pomohla aj naša nepresná hra a malá aktivita. Ideme ďalej a verím, že s väčším odhodlaním a chcením do ďalšieho zápasu.”

FK Brezno U-15  –  MFK Dukla Banská Bystrica “B”   1 : 9   (0 : 5)

Gól za Brezno : 60´ Zemko

Zostava U-15 : Kováčik O. – Mora, Kováčik J., Kováčik A., Zemko – Koštial, Pančík Martin (43´Pančík Maroš) – Kvapil (65´ Havlík), Kršiak, Pindiak (52´ Štimac) – Puška L.

Mladší žiaci U-13 proti rovnakému súperovi bojovali v priamej konfrontácii o druhé miesto v tabuľke a po záverečnom hvizde rozhodcu bol stav 1:4 pre hostí. Úvod zápasu patril našim chlapcom, ale hostia z Banskej Bystrice postupne prevzali iniciatívu do vlastných rúk a po zlepšenom výkone pridali aj po dva góly v každom polčase. Za naše farby korigoval na konečných 1:4 v závere Horský. Priebeh stretnutia zhodnotil aj tréner Miroslav Medveď: “V prvom zápase jarnej časti sme doma podľahli Dukle BB “B” pomerne vysoko. Žiaľ aj zaslúžene. My sme hrali prvých desať minút, ked sme súpera nepustili skoro k ničomu a vyzeralo to dosť dobre. Po prestriedaní sme stratili kontrolu na lopte a aj sebavedomie, ktoré sme až do konca zápasu nenašli. Chýbala najmä bojovnosť, ktorá nás na jeseň zdobila. Nabehali sme sa, ale to je údel mužstiev bez lopty. Musíme zlepšiť najmä súhru celého tímu, obrana musí podporiť útok, útok musí ako prvý začať brániť, nemôžeme hrať alibisticky.”

FK Brezno U-13  –  MFK Dukla Banská Bystrica “B”   1 : 4   (0 : 2)

Gól za Brezno : Horský

Zostava U-13 : Smékal – Kvietok, Jozefík, Giertl Juraj, Šucha, Cernat, Fusek, Buša, Adamčák
(striedali: Lukáč, Štulrajter, Červenák T., Horský)