Naši dorastenci nastúpili v poslednom domácom zápase proti 1. FC Tatran Prešov a po dobrom výkone opäť bodovali starší dorastenci po remíze 1:1. Mladší dorast nezachytil úvod a nato doplatil vysokou prehrou 0:6.

Starší dorast U-19 pod vedením trénera Petra Medveďa boli od úvodu pod tlakom, ktorý vytvárali rýchle krídla hostí a po jednej z akcii a následnom rohu sa lopta na naše šťastie odrazila len tesne vedľa brány Martinca. Najlepšou odpoveďou na tlak súpera bol rýchly brejk, ktorý potiahol Demeter a nezištnou prihrávkou vysunul Kobzoša, ktorý sa nemýlil 1:0. Hostia z Prešova naďalej tlačili, ale umne hrajúca obrana a dobre chytajúci Martinec zvládali situáciu. Polčasových 1:0 dávalo nádej na tri body pre Brezno, ktorú mohol hneď v úvode druhého polčasu potvrdiť Kobzoš, ktorý v ďalšom nájazde neuspel, keď minul bránu. Trest prišiel hneď vzápätí, po rozohraní od brány sa Prešov dostal až na dostrel Martinca a Bilas nechytateľnou strelou vyrovnal na 1:1. Prešovčani sa snažili strhnúť vedenie na svoju stranu, Martinec sa niekoľkokrát vyznamenal pri šanciach súpera a naopak na našej strane neuspel v dobrej príležitosti Pindeš. Remíza je vzhľadom na priebeh zápasu spravodlivá, s čím suhlasí aj tréner Medveď: “Prešov bol veľmi dobrý súper, ktorý prišiel do Brezna po víťazstvo. Patril mu úvod zápasu, ale my sme boli trpezliví, dobre sme bránili a v 19. minúte z brejku Kobzoš otvoril skóre. V úvode druhého polčasu išiel znovu Kobzoš sám na brankára hostí, ale nájazd nepremenil a súper z protiútoku vyrovnal. Mužstvá sa vo veľmi teplom počasí nešetrili a zápas mal ďalej veľmi dobrú úroveň. Góly už nepadli, lebo brankár Martinec vytiahol niekoľko dobrých zákrokov a mužstvá sa rozišli z môjho pohľadu zaslúženou remízou.”

FK Brezno U-19  –  1. FC Tatran Prešov   1 : 1   (1 : 0)

Gól za Brezno : 19´ Kobzoš

Zostava U-19 : Martinec – Krnáč, Patúš (46´ Pindeš), Demeter, Kochan, Kováčik M., Kobzoš, Podoliaka (86´ Fáber), Sitarčík, Nagy, Ambros

Mladší dorast U-17 nastúpil proti suverénnemu lídrovi svojej kategórie a od začiatku to bolo na ihrisku vidieť. Chlapci z Prešova sa zahryzli do našich chlapcov a do 25. minúty rozhodli o svojom víťazstve, keď na 0:4 zvyšoval svojim tretím gólom v zápase Vadaš. Aj napriek vysokej prehre chlapci nezložili zbrane a snažili sa niečo urobiť s výsledkom. Konečných 0:6 pre hostí je reálnym obrazom diania na ihrisku a aj zrkadlom pre našich hráčov, ktorí musia pridať hlavne v účasti na tréningoch a aj ochote urobiť niečo viac.

FK Brezno U-17  –  1. FC Tatran Prešov   0 : 6   (0 : 5)

Zostava U-17 : Seifert –  Varga, Švantner, Ľupták (25´ Bartoš), Nepšinský (52´ Koštial), Bobok (52´ Ujčík), Kordík, Štugner (64´ Ďuriš), Kán (64´ Šico), Schmiedl, Gajdoš