V rámci 21. kola odohrali žiacke družstvá zápasy na pôde silného RSC Hamsik Academy “B”. Mladší žiaci svoj zápas zvládli výsledkovo, no s výkonom veľmi spokojný tréner Medveď nebol, naopak starší žiaci podali zodpovedný výkon, ale ten stačil len na prehru 4:1. Viac v článku!

Starší žiaci U-15 nastúpili pod vedením už nového trénera Miroslava Šnírera (doterajší tréner Matej Švantner bol preradený do kategórie staršieho dorastu U-19) a proti lídrovi tabuľky si od začiatku neviedli zle. Bojovali o každú loptu a polčasových 2:0 a tesne pred polčasom chytený pokutový kop brankárom Oliverom Kováčikom dával nádej na zvrátenie v druhom polčase. Bohužiaľ domáci cez polčas po štvornásobnom striedaní (naši chlapci zvládli zápas jedenásti) zvýšili náskok a zápas sa len dohrával. Prehra 4:1 nie je zlým výsledkom a po zápase hodnotil zápas nový tréner Miroslav Šnírer: “Domáci mali počas zápasu prevahu, no na našej strane dobre pôsobil brankár Kováčik, ktorý zlikvidoval viaceré šance domácich. Snahu chlapcom uprieť nemôžem, snažili sa a boli v niektorých fázach hry chlapcom z Hamšík Academy vyrovnaným súperom, no smerom dopredu nám chýbala kvalita a aktivita. Pokračujeme ďalej v nastavenej práci!”

RSC Hamsik Academy – FK Brezno U-15   4 : 1   (2 : 0)

Gól za Brezno : vlastný

Zostava U-15 : Kováčik O. – Štimac, Kováčik A., Mora, Zemko – Koštial, Kováčik J. – Kobela, Puška E., Havlík – Puška L.

Mladši žiaci U-13 proti dobrému súperovi svoj zápas výsledkovo zvládli, ale počas celého zápasu herne neohúrili. Už úvod naznačil, že na hráčov trénera Medveďa nečaká ľahký duel, keď v 5. minúte prehrávali 2:0, ale aj napriek tomu sa zomkli a zápas otočili. Vynikli hlavne strelci gólov – trojgólový Adamčák a dvojgólový Cernat. ktorý režírovali otočku v náš prospech. Napriek výhre bol v hodnotení nie veľmi spokojný tréner Medveď: “Po veľmi zlom začiatku, keď sme dostali veľmi rýchlo dva góly, sme počas celého zápasu hľadali svoju tvár. Žiaľ 60 minút bolo asi málo – hľadali sme sa celý zápas! Víťazstvo sme doslova ukopali. Bojovať, to sme bojovali, ale futbal sme si nezahrali ani nehrali.”

RSC Hamsik Academy – FK Brezno U-13   2 : 5   (2 : 2)

Góly za Brezno : Adamčák 3, Cernat 2

Zostava U-13 : Smékal : Červenák A., Kvietok, Jozefík, Adamčák, Fusek, Šucha, Štulrajter, Cernat)
(Striedali: Jendrašík S., Turňa, Červenák T., Bartoš)