V sobotu 25.6.2022 sa naša najstaršia prípravka U-11 zúčastnila medzinárodného turnaja v českých Olšanoch pri Prostějove. Výber hráčov ročníka 2011 a 2012 pod vedením trénerov Mateja Švantnera a Samuela Belka obsadil v konkurencií českých tímov piate miesto. V konečnom účtovaní nie je dôležitý výsledok, ale fakt, že po niekoľkoročnej odmlke v mládežníckom futbale v Brezne sa podarilo vycestovať na medzinárodný turnaj, odohrať vyrovnané partie so súpermi z inej krajiny a hlavne motivovať chlapcov do ďalšej práce. FK Brezno vytvára svojim nádejným futbalistom dobré podmienky na rozvoj a aj tento turnaj ukázal, že tvrdou prácou sa postupne po prvom roku môžeme spoločne posúvať vpred.

Výsledky turnaja :

FK Brezno – FK Šternberk             2 : 1 (Góly : Giertl Juraj, Úradník)
FK Brezno – Sokol Konice             1 : 2 (Gól : Úradník)
FK Brezno – Moravská Třebová   5 : 0
FK Brezno – Olšany                        4 : 1 (Gól : Štulrajter)
FK Brezno – Sokol Čechovice       3 : 1 (Góly : Úradník 2, Šucha)
FK Brezno – Valašské Meziříči      0 : 7

Zápasy o umiestnenie : 

FK Brezno – FK Šternberk              1 : 0
FK Brezno – Sokol Čechovice        3 : 1 (Góly : Úradník 2, Horský)

Hodnotenie trénera Mateja Švantnera : 

V sobotu 25.6.2022 sme sa zúčastnili futbalového turnaja prípraviek v českom meste Olšany. Turnaja sa spolu s nami zúčastnilo sedem mužstiev a my sme boli jediným zahraničným tímom. Postupne od 8:00 sme odohrali osem kvalitných stretnutí, ktoré dôkladne preverili naše sily a kvalitu hráčov. Na turnaji to boli vyrovnané zápasy, kde väčšinou rozhodoval o víťazovi jeden gól. Počas celého turnaja sme mali strelecké nešťastie a niekedy sa nám nepodarilo premeniť ani vyložené šance, ktoré rozhodovali o konečnom výsledku. S konečným piatim miestom som spokojný, aj keď to určite mohlo byť lepšie, keď väčšinou sme v zápasoch herne dominovali. Turnaj splnil všetky moje očakávania a chcel by som sa poďakovať vedeniu FK Brezno, že sa im podarilo vybaviť takýto turnaj. Ďalej chcem poďakovať vedúcej družstva Valike Lukáčovej za kompletný servis, trénerovi Samovi Belkovi za spoluprácu a rodičom, a to konkrétne pánovi Štulrajterovi, Úradníkovi a Giertlovi, ktorí nás do Olšan odviezli a počas celého turnaja povzbudzovali našich chlapcov. Na záver chválim všetkých 12 hráčov, ktorí sa turnaja zúčastnili a v každom zápase bojovali o víťazstvo a vždy hrali na maximum. Všetci hráči aj počas voľného času boli slušní a aj kvôli tomu bola počas celého turnaja dobrá nálada. Verím, že aj vďaka tomuto turnaju budú mať naši hráči zážitok a hlavne konfrontácia v ťažkých zápasoch, ktoré sme odohrali ich posunie vpred. 

Za FK Brezno nastúpili : Samuel Jendrašík, Tomáš Šucha, Juraj Giertl, Michal Náther, Viktor Baka, Tomáš Červenák, Matúš Horský, Ján Giertl, Sebastián Úradník, Patrik Lukáč, Adam Jendrašík, Timotej Štulrajter