V sobotu čakal na naše dorastenecké družstvá ďalší náročný druholigový test v podobe zápasov proti FC Lokomotíva Košice. I keď výsledky z oboch zápasov o tom nenapovedajú, v ťažkých dueloch sme obstáli a odohrali ich so cťou.

Starší dorast U-19 nastúpil do zápasu aktívne a od úvodu bol mužstvom s väčším držaním lopty, i keď bez výraznejších gólových príležitostí. Domáci hrozili jednoduchým prechodom a tlakom do pokutového územia, s ktorým si naša obrana nedokázala počas celého zápasu poradiť. Dve výborne mierené hlavičky ešte dokázal spoľahlivý Morong bravúrne zlikvidovať, no po nedôraznej malej domov sa na neho v 25. minúte rútil domáci útočník Ivan a poslal domácich do vedenia. Na opačnej strane sa neujali dve strely z väčšej vzdialenosti od Demetera i Fábera a trest prišiel na druhej strane, po rohu a viacerých odrazový lopty v šestnástke sa presadil Volovský. Do polčasu domáci zvýšili na rozdiel troch gólov nádhernou strelou z 25 metrov a polčasových 3:0 nebolo obrazom hry na trávniku. Druhý polčas nastúpili mladí hráči Brezna s cieľom pokúsiť sa zápas zdramatizovať, no vo veľkej šanci zlyhal Demeter a na opačnej strane sa presadil opäť Ivan. O pár minút znížil po priamom kope kapitán Skaloš na 4:1, ale o tri minúty neskôr vzal vietor z plachiet Brezna trojgólový Ivan. V závere zápasu tempo hry neopadlo, n našej strane ostali tri dobré šance bez efektu a na konečných 6:1 stanovil tri minúty pred koncom Ficzeri. Hodnotenie zápasu poskytuje tréner Patrik Müller, ktorý zastúpil v zápase chorého trénera U-19 Ivana Dubínyho: “Pre nás to je krutý výsledok, keďže počas celého zápasu sme sa snažili hrať aktívne a futbalovo, čím sme súpera zaskočili a boli sme mu viac ako vyrovnaným superom. No zlyhali sme v kľúčových zónach ihriska. V útočnej sme hrali pomaly, bez nápadu a rizika, ktoré by nám mohlo priniesť rozdielový gól a v našom pokutovom území sme boli nedôrazní a súperovi darovali štyri góly. Chlapcom nemám čo vyčítať, hrali sme na hrane našich možností a super vďaka rozdielovým hráčom dokázal zápas zvládnuť. Dôležité je, aby sme si zobrali zo zápasu ponaučenie a v tréningu pristupovali k jednoduchým činnostiam ešte lepšie a koncentrovanejšie, keďže úroveň druhej ligy je už iná, na čo sme boli zvyknutí.”

FC Lokomotíva Košice – FK Brezno U-19    6 : 1  (3 : 0)

Gól za Brezno : 62´ Skaloš

Zostava U-19 : Morong – Krnáč, Fáber, Ľupták (59´ Ambros), Liskay, Nosáľ, Kobzoš (76´ Kováčik M.), Kochan, Turňa (76´ Donoval), Skaloš, Demeter (66´ Šperka)

Mladší dorast U-17 nastúpil v Košiciach s chuťou a snahou zabojovať o prvé body. Bohužiaľ hneď v 5. minúte inkasovali zverenci trénera Medveďa gól po chybe v obrane a ďalší nešťastný moment prišiel v 14. minúte, keď brankár Seifert zahral rukou mimo pokutového územia a bol vylúčený. Napriek tomu chlapci v našich dresoch hrali na doraz a domácim nedarovali ani centimer ihriska. Nebezpečné situácie dobre riešil striedajúci brankár Faluš a v poli sa hra odvíjala viac v strede ihriska. Na začiatku druhého polčasu sa dostal do samostatného úniku Schmiedl, ale v poslednej chvíli mu jeho pokus zblokoval vracajúci obranca domácich. Na opačnej strane sa v 58. minúte presadil domáci Bolčák, ale ani tento moment nepoložil mladých hráčov Brezna. Po dobrej práci Koštiala sa dostal zoči-voči brankárovi opäť Schmiedl, no mieril vedľa. Dlhá presilovka domácich vyvrcholila v poslednej desaťminútovke dvomi gólmi. Hodnotenie zápasu poskytuje tréner Medveď: “Mužstvo podalo bojovný výkon, prehrávali sme síce hneď v úvode, ale chlapci plnili pokyny. Od 15. minúty sme hrali o jedného hráča menej, po vylúčený brankára Seiferta. Napriek tomu sme dlho odolávali, podržal nás brankár Faluš a domáci rozhodli až v závere, keď nám už dochádzali sily. Myslím si, že výsledok je vzhľadom na odvedený výkon trošku krutý.”

FC Lokomotíva Košice – FK Brezno U-17   4 : 0 (1 : 0)

Zostava U-17 : Seifert – Bobok (41´ Nepšinský), Štugner (50´ Šico), Kán, Švantner, Nagy, Belko (60´ Koštial), Ondruš (14´ Faluš), Varga, Schmiedl, Gajdoš