Po vydarených domácich zápasoch proti Humennému cestovali dorastenci k ašpirantovi na titul zo Spišskej Novej Vsi a čakali ich náročné duely. Prognózy sa potvrdili a obe kategórie mali možnosť si zmerať svoje sily s výborným súperom. Výsledky hovoria jasnou rečou, ale herne sa obe kategórie domácim vyrovnali, čo je pozitívou do ďalšej práce.

Starší dorast U-19 nastúpil proti lídrovi súťaže, ktorý vedie tabuľku bez inkasovaného gólu a prvý polčas nič nenasvedčovalo konečnému stavu 6:0 pre domácu Spišskú Novú Ves. Aktívny vstup s viacerými šancami gól nepriniesol a polčasový výsledok 2:0 bol pre zverencov trénera Dubínyho krutý. Druhý polčas ale bohužiaľ už patril výraznejšie domácim, o čo sa pričinili aj naši hráči, ktorí nezvládli situáciu a ľahkými chybami a prístupom darovali domácim pohodlné víťazstvo. Hlavne druhý polčas bol zlým obrazom nášho mužstva, čo potvrdil v hodnotení aj tréner Ivan Dubíny: “S vedúcim mužstvom sútaže sme v prvom polčase odohrali viac ako vyrovnanú partiu. Bohužiaľ nám nepriala šťastena, keď dvakrát Demeter a raz Kochan nastrelili konštrukciu brány domácich. Domáci skórovali z pokutového kopu a tesne pred koncom prvého polčasu po našej hrubej chybe. To čo sa udialo v druhom polčase mi je ťažko hodnotiť, pretože po góle na 3:0 sa mužstvo úplne položilo, rezignovalo a tak skóre narástlo na debakel. Z výkonu v druhom polčase som veľmi sklamaný a smutný, lebo prehrať a “prehrať” je veľký rozdiel.” Šancu odčiniť druhopolčasový výkon budú mať hráči U-19 v sobotu na domácom ihrisku v Brezne proti MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

FK Spišská Nová Ves – FK Brezno U-19   6 : 0   (2 : 0)

Zostava U-19 : Martinec – Sitarčík, Fáber, Ľupták (72´ Kováčik M.), Liskay (83´ Donoval), Nosáľ (46´ Turňa), Kobzoš, Kochan (69´ Ambros), Pindeš, Skaloš, Demeter (69´ Šperka)

Mladší dorast U-17  nastúpil rovnako proti Spišskej Novej Vsi, ktorá nestratila ani bod a prehra 4:0 nie je odrzkadlením priebehu hry na ihrisku. Rýchle dva góly v úvode utlmili aktivitu hráčov Brezna, ale postupne sa osmelili a vypracovali si aj gólové príležitosti, ktoré bohužiaľ ostali nevyužité. O osude zápasu rozhodla individuálna kvalita na strate domácich, keď našich mladých hráčov treba pochváliť za nasadenie a chuť pobiť sa o výsledok, ale v rozhodujúcich momentoch chýbala kvalita v zakončení a na druhej strane ihriska kvalita pri riešení obranných herných situácií, čo potvrduzje aj tréner Peter Medveď : “Priebeh zápasu vôbec nevyzeral na to, že by sme mali prehrať takýmto rozdielom, ale o všetkom rozhodli individuálne chyby v obrannej činnosti. Mali sme aj šance vrátiť sa do zápasu, ale Patúš ani Kán svoje možnosti nepremenili. Viac ako výsledok ma mrzí zranenie Patúša a červená karta Faluša.”

FK Spišská Nová Ves – FK Brezno   4 : 0   (2 : 0)

Zostava U-17 : Seifert – Patúš (41´ Bartoš), Bobok, Štugner, Kordík, Kán, Švantner, Gajdoš, Nagy, Kvietok, Šico (58´ Faluš)