Štátny sviatok 8. máj využili naši najmenší futbalisti prípraviek FK Brezno na bohaté futbalové dopoludnie, v ktorom sa predstavili v našich dresoch desiatky talentovaných chlapcov i dievčat. Na hlavnom štadióne hrali najmenší proti ligovému výberu MFK Dukla Banská Bystrica a staršia prípravka U-11 spolu s projektom FK Brezno U-11 absolvovali oblastný turnaj prípraviek v Čiernom Balogu!

Prípravka U-11 absolvovala spolu so spomínaným projektom FK Brezno U-11 už druhý oblastný turnaj, ktorý sa konal v pondelok v Čiernom Balogu na ihrisku Medveďovo. V našom drese sa predstavili hráči ročníka narodenia 2012 a výraznejšie bol zastúpený ročník 2013, čo je potešujúce aj s výhľadom na budúci súťažný rok. V rámci turnaja sme si zmerali sily dvakrát s Partizánom Čierny Balog, raz vo vzájomnom zápase s našim projektom FK Brezno a na záver s chlapcami z Michalovej. Výsledkovo sa darilo viac projektu FK Brezno s dvomi výhrami a dvomi prehrami, ale nezaostávala ani prípravka U-11, ktorá zdolala Partizán Čierny Balog “B” a vo zvyšných vzájomných zápasoch prehrala rovnako len o dva góly, aj keď ku vytúženým víťazsatvám vždy chýbal iba krok alebo razantnejšie zakončenie na bránu súpera. Napriek tomu chlapci a dievča predviedli výborné výkony s obrovskou snahou a natom je nutné stavať aj ďalej!

FK Brezno U-11 reprezentovali : Michal Vetrák – Matúš Kalvaster, Viktor Mora, Michal Lukáč, Lukas Bartoš, Mellisa Žilinová, Juraj Valašťan, Tomáš Schwarzbacher, Max Fricke, Patrik Jenča, Samir Murad

Obrovskú radosť a pocit hrdosti sme mali rovnako v pondelok 8.5. na hlavnom štadióne v Brezne. Na výborne pripravený trávnik vybehli v dresoch FK Brezno najmladší prípravkári a zmerali si sily so zvučným menom – MFK Dukla Banská Bystrica. V drese súpera nastúpil výber hráčov ročníka 2015 a na našej strane rovnako chlapci primárne s rokom narodenia 2015 (doplnení tromi hráčmi ročníka 2014 a piatimi hráčmi ročníka 2016). V dvoch súbežne hraných zápasoch vo formáte 4+1 sa našim chlapcom podarilo vyhrať dva polčasy a dva prehrať, i keď v konečnom súčte z toho bola tesná prehra na pomer gólov, na ihrisku v Brezne prevládala radosť chlapcov a potlesk rodičov za predvedené výkony na ihrisku! Na hráčoch Brezna bolo vidieť výrazné zlepšenie a motiváciu pracovať na sebe, čo je podporené dobrou prácou trénerov (Tomáš Lysina, Juraj Zajak) a obrovskou chuťou chlapcov zlepšovať sa. Veríme, že aj naďalej sa nám podarí dopĺňať naše farby talentovanými chlapcami a budeme sa môcť konfrontovať na futbalových trávnikoch aj s najmenšími futbalistami.

FK Brezno U-8 reprezentovali: Juraj Chomič, Michal Bošeľa, Michal Šimko, Marko Bošeľa, Leo Ľupták, Martin Auxt, Adam Bulava, Michal Vaško, Šimon Štrmeň, Norbert Surový, Erik Lisáček, Milan Slosiar, Erik Jendrašík, Ján Karlík, Marek Rizdoň, Peter Zajak, Jerguš Račák