Na obe dorastenecké družstvá čakala dlhá cesta na východ republiky, keď sme si v nedeľu zmerali sily s domácim Partizánom Bardejov. Opäť však pre obe kategórie bez bodové zisku, čo máme možnosť napraviť už v stredu 13.10.2021 na pôde Námestova.

Starší dorast U-19 už aj s kapitánom Skalošom nastúpil do zápasu v Bardejove koncetrovane a hneď v úvode pohrozil strelou Ambros, ale len do stredu domácej brány.  V 10. minúte sa po kolmej prihrávke rútil na nášho brankára Martinca domáci útočník, ale ten podržal svoje družstvo. Obe družstvá bojovali o každý centimeter ihriska a do gólových príležitostí sa dostávali len sporadicky. V 24. minúte udreli domáci, keď po ľahkom centri z ľavej strany si našiel loptu medzi stopérmi nepokrytý Tvardzík a poslal domácich do vedenia 1:0. Šancu vyrovnať mal Matej Švantner, ale strelou mieril vedľa. Do polčasu zaujala ešte hlavička domáceho hráča po rohovom kope, ktorá obrtrela bočnú sieť. Polčasový dohovor a snaha o vyrovnanie pre našich hráčov trvala necelé dve minúty, po ľahkej strate lopty prišiel center z pravej strany, ktorý neodvrátila obrana a Zamborský zvýšil stav na 2:0 pre domácich. Inkasovaný gól naštrbil sebavedomie hráčov Brezna a definitívu priniesol v 64. minúte domáci Števček, keď strelou na prvú žrď prekonal Martinca a stanovil na konečných 3:0. Domáci už zápas ukontrolovali a na našej strane sa už len ťažko hľadal hráč, ktorý by dokázal urobiť niečo s výsledkom. Práve prístup hráčov a ich vklad do zápasu vyčítal po duele aj tréner Ivan Dubíny: “Naše zápasy sa podobajú ako vajce vajcu. Tridsať minút hráme dobre, potom nasledujú hrubé individuálne chyby jednotlivcov, dostaneme lacné góly, my tutovky nepremeníme a mužstvo sa psychicky položí. Tak tomu bolo aj v Bardejove. Nie všetci hráči dávajú do futbalu to, čo vyžadujem ja a čo vyžaduje II. liga a ak nezmenia myslenie, nemôžu takúto suťaž hrať. Je len na nich ako sa s tým popasujú.”

Partizán Bardejov BŠK – FK Brezno U-19   3 : 0   (1 : 0)

Zostava U-19 : Martinec – Krnáč, Sitarčík, Ľupták (90´ Donoval), Fáber, Nosáľ, Švantner (84´ Šperka), Kochan, Skaloš, Ambros (84´ Kováčik P.), Demeter (63´ Kováčik M.)

Mladší dorastenci U-17 pod vedením trénera Petra Medveďa nastúpili v Bardejove s odhodlaním zabojovať o ďalšie body, ale dva rýchle góly v našej sieti opäť narušil herný plán tímu. Hneď v 1. minúte sa presadil Bily a následne v 8. minúte na 2:0 zvýšil Makeľ. Aj napriek gólu snahu nášmu družstvu nemožno uprieť, ale najviac vynikal v našom drese brankár Seifert, ktorý dobrými zákrokmi držal Brezno v hre o body. Polčasových 2:0 dávalo šancu na zvrat, ale ako cez kopír pokračoval aj druhý polčas. Štyri minúte po štarte druhého polčasu Makeľ zvýšil na 3:0 a o dve minúty Banas na 4:0. Desať minút pred koncom skorigoval na konečných 4:1 po vlastnom góle jeden z domácich hráčov. Ďalšia krutá prehra našej U-17 po chvíľkových výpadkoch v zápase, s čím nie je spokojný ani tréner Medveď: “Zápas znovu ovplyvnil rýchly gól v našej sieti. Postupne sme sa dostávali do zápasu, no padol druhý gó, ale hra v poli sa vyrovnávala. Nás v zápase držal dobrým výkonom brankár Seifert a polčasových 2:0 bolo ešte dobrým výsledkom. Začiatok druhého polčasu sme opäť nezachytili a za stavu 4:0 a po prestriedaní sa zápas len dohrával.”

Partizán Bardejov BŠK – FK Brezno U-17   4 : 1   (2 : 0)

Gól za Brezno : 69´ Hudák (vlas.)

Zostava U-17 : Seifert – Nagy, Švantner, Varga, Bobok (41´ Ondruš), Kvietok, Schmiedl (69´ Faluš), Nepšinský, Šico (41´ Štugner), Kán, Patúš