Netradične v utorok odohrali mladší dorastenci i obe družstvá žiakov prípravné duely pred začiatkom novej sezóny. Pre dorastencov sa jednalo o “generálku” pred sobotným prvým majstrovským zápasom na pôde Martina, žiaci svoj prvý duel odohrajú až o týždeň, keďže plánovaný zápas so Senohradom sa po vzájomnej dohode klubov odohrá až 18.8.2021.

Mladší dorastenci pod vedením trénera Medveďa nastúpili na ihrisku na Brezenskej ulici proti dorastu FK 1928 Jasenie a po nie veľmi presvedčivom výkone bola z toho prehra 0:3. Krátke hodnotenie k zápasu poskytol aj samotný tréner Medveď : “Zápas nám herne veľmi nevyšiel, ale ukázal nám opäť nové veci, na ktorých musíme popracovať a aj stav, v ktorom sa naši hráči nachádzajú. Zahodili sme veľa sľubných príležitostí a bez streleného gólu môžeme len ťažko niečo dosiahnuť. Verím však, že góly sme si odložili na sobotný, prvý majstrovský zápas.” 

Zostava U-17 :  Faluš – Longauer, Nagy, Švantner, Štugner, Šico, Kordík, Nepšinský, Piliar, Patúš
(striedali : Bobok, Gajdoš, Ďuriš)

Starší žiaci U-15 odohrali svoj zápas na pôde MFK Zvolen, kde ich súperom boli ligový žiaci U-14 a nutné dodať, že to bola výborná previerka pre našich začínajúcich žiakov. Tréner Gajdošík dal v zápase šancu všetkým hráčom, ktorí sa mohli na trávniku konfrontovať s hráčmi pôsobiacimi v najvyššej žiackej súťaži, čo sa odrzkadlilo aj na výsledku. Preha 9:1 je krutá, ale hlavne prvopolčasový obraz hry a výkony niektorých jednotlivcov sú veľkými pozítívom na štarte nového ročníka. Dobré úseky hry v prvom dejstve priniesli aj niekoľko gólových šancí na našich kopačkách, ale fyzicky a technicky dobre pripravený súper dominoval hlavne v druhom polčase, čo potvrdil aj strelecky. Pred hráčmi a trénermi je veľká výzva a len pravidelný tréning a zápasová konfrontácia ukáže, ako sme sa na svoj vstup do sezóny pripravili.

Zostava U-15 : Ďuriš – Kováčik O., Cencer, Pančík J., Schön, Belko, Giertl, Pančík M. Kováčik A., Vraždiak, Bartoš
(striedali : Fáber, Kohút, Horský, Henske, Majerčík, Golian)

Mladši žiaci U-13 odohrali svoj vôbec prvý zápas a rovnako ako starší žiaci proti MFK Zvolen U-12, ktorý pôsobí v I. lige mladších žiakov. Prehra 5:0 je v tejto kategórii zanedbateľná a najdôležitejší je fakt, že zápas odohrali naši mladí chlapci (väčšina aj z ročníka U-11) s chuťou a chcením, čo potvrdil aj tréner kategórie Matej Švantner : Dnešný zápas proti domácemu Zvolenu bol prvý zápas kategórie U-13. Zápas nám ukázal veľa pozitívnych, ale aj negatívnych fáz hry. Prvý polčas chlapci potešili svojím chcením a snahou, kde sme sa aj dostali do dvoch vyložených šancí, ktoré sme však nedokazali premeniť. Druhý polčas už nebol z našej strany taký kvalitný a súper, ktorý cez polčas priestriedal celú zostavu, využil odchádzajúce sily našich chlapcov. Aj napriek prehre, ideme ďalej s pozitívnou emóciou.”

Zostava U-13 : Jendrašík S. – Kvietok, Kováčik, Šucha – Koštial, Pančík, Jendrašík A., Buša – Horský
(striedali : Štulrajter, Srnka)