Žiacke družstvá v minulom týždni absolvovali až dva zápasové testy. Najskôr v stredu v dohrávanom stretnutí na domácom ihrisku proti Senohradu a následne hneď v sobotu na ihrisku Hriňovej. Obe kategórie majú po týchto zápasoch rovnakú bilanciu – jednu výhru a jednu prehru.

Starší žiaci U-15 nastúpili proti Senohradu koncentrovane a od úvodu diktovali tempo hry. Hneď v úvode sa podarilo skórovať Vraždiakovi 1:0 a aj tento gól dodal na kopačky hráčov Brezna ešte väčšiu istotu. Hostia ohrozili brankára Ďuriša len sporadicky a chlapci pracovali počas celého zápasu veľmi dobre v obrannej činnosti. Viaceré dobré šance v prvom dejstve ostali nevyužité, ale to nemuselo hráčov trénera Gajdošíka mrzieť. Opäť rýchly gól v úvode druhého polčasu, ktorý strelil Matej Schön 2:0 upokojil a zároveň nakopol hráčov k ofenzívnemu predstaveniu. Ďalšie šance Schöna či Bartoša ostali nevyužité a tak na konečných 3:0 stanovil Vraždiak. Spokojný bol po zápase aj tréner Gajdošík: “Naši hráči odohrali ďalší dobrý zápas, v ktorom sme sa tešili aj zo zaslúženého víťazstva. Počas celého zápasu sme sa snažili hrať aktívne a vytvárať si gólové príležitosti. Naopak, naša obrana hrala veľmi pozorne a hosťujúcim hráčom toho veľa nedovolila. Negatívom nášho výkonu bol len počet gólových šancí, ktoré sme v zápase nedokázali využiť. Treba však vyzdvihnúť aj výkon hosťujúceho brankára, ktorý dokázal výbornými zákrokmi zabrániť nášmu vyššiemu víťazstvu.”

FK Brezno U-15  –  TJ Družstevník Senohrad   3 : 0   (1 : 0)

Góly za Brezno: 5´ a 68´ Vraždiak, 36´ Schön

Zostava U-15 : Ďuriš – Schön A. (63´ Henske), Paľus (36´ Bartoš), Cencer, Belko, Giertl S. (63´ Mondl), Pančík J., Pančík M., Schön M. (44´ Kováčik A.), Vraždiak (69´ Giertl A.), Golian

Výhra nad Senohradom povzbudila hráčov trénera Gajdošíka a proti neporazenej Hriňovej nastúpili s odhodlaním, ktoré bohužiaľ ostalo len v šatni. Úvod zápasu zachytili lepšie domáci a dôrazným a jednoduchým futbalom robili hráčom Brezna problémy. v 19. minúte to už bolo 3:0 pre domácich a dominancia domácich pokračovala. Po polčasovom dohovore nastúpili na ihrisko “iní hráči” a zrýchlením práce s loptou a výraznejším chcením sa obraz hry zmenil. Na 3:1 znížil v 44. minúte Horský a vyzeralo to na obrat, ktorý však rýchlo zahasil o dve minúty domáci Gonda. Druhý polčas sa odohrával viac na polovici Hriňovej, ale na konečných 5:2 upravil pekným gólom Mondl. Hodnotenie zápasu poskytuje aj tréner Ján Gajdošík: “Zápas proti lídrovi tabuľky sme odohrali v pomerne oklieštenej zostave. Oproti stredajšiemu zápasu nám chýbali štyria hráči zo základnej zostavy a najmä prvý polčas, ktorý sme jasne prehrali, sme ani zďaleka neurobili všetko pre náš dobrý výkon. Zlý vstup do zápasu a ľahko získaný náskok domácich nám ukázal, že potrebujeme budovať aj vôľové vlastnosti u niektorých hráčov. V určitých momentoch prvého polčasu, nám za nepriaznivého stavu u niektorých hráčov chýbala väčšia snaha a nasadenie. V polčasovej prestávke sme si povedali, že chceme odohrať ďaleko lepší druhý polčas, čo sa nám aj podarilo. Výkon v druhom polčase môžeme hodnotiť pozitívne. Veríme, že odovzdaný prvopolčasový výkon sa nám už nebude opakovať, no stáva sa to aj väčším mužstvám. Po dobrých výkonoch v predchádzajúcom období sme si vybrali v prvom polčase slabšiu chvíľu. Výhra domácich je zaslúžená, odohrali dobrý zápas.”

MFK Spartak Hriňová – FK Brezno U-15   5 : 2   (3 : 0)

Góly za Brezno : 44´ Horský, 61´ Mondl

Zostava U-15 : Herko (36´ Ďuriš) – Kováčik A., Belko, Paľus, Schön A., Giertl S., Schön M., Vraždiak, Henske (28´ Horský), Bartoš, Mondl

Mladší žiaci U-13 odohrali domáci duel proti Senohradu po zlepšených výkonoch s cieľom nadviazať na dobré výkony, ale proti bol vynikajúci súper. Chlapci zo Senohradu jednoznačne dominovali od úvodných minút a s tým sa nedokázali naši chlapci vyrovnať. Polčasových 0:6 bolo odrzkadlením stavu na hracej ploche, ale ani mierne zlepšení výkon v druhom polčase na lepší výsledok nestačil. Na konečných 1:12 v závere korigoval Horský, čo bolo aspoň malou odmenou za bojovný výkon, ktorý však na kvalitného súpera nestačil. Po zápase ťažko hľadal slová aj tréner Švantner: “Zápas, ktorý sa mi ťažko hodnotí. Súper nás prevýšil skoro vo všetkom, ale prehrať takýmto vysokým rozdielom si chlapci nezaslúžili. Nad prehrou netreba dlho premýšľať. Treba dať hlavu hore, napraviť si chuť v tréningovom procese a verím, že aj v najbližšom majstrovskom zápase. Pozitívom, ktoré ma teší je pokračujúca strelecká forma mladého Matúša Horského.”

FK Brezno U-13  –  TJ Družstevník Senohrad   1 : 12   (0 : 6)

Gól za Brezno : 56´ Horský

Zostava U-13 : Figľuš – Kobela, Kvietok, Kováčik, Bubelíny, Koštial, Štulrajter, Krkoška, Horský 
(striedali : Srnka, Buša, Červeňák, Lukáč)

Vysoká prehra nakopla chlapcov do heroického výkonu na ihrisku v Hriňovej. Celý zápas sme odohrali o jedného hráča menej a aj napriek tomu dokázali hráči trénera Švantnera duel zvládnuť. Napriek hendikepu v počte hráčov sa na ihrisku odohrával vyrovnaný zápas a nutno dodať, že vo viacerých fázach hry diktovali tempo hry hráči Brezna. Polčasových 0:0 dávalo šancu na naše víťazstvo, čo sa nakoniec aj podarilo. V 41. minúte sa presadil aktívny Lukáč a strhol vedenie na našu stranu 0:1. Zápas naberal na obrátkach, mladí hráči Brezna makali na plné obrátky a odmenou im bol rozhodujúci gól v 57. minúte, keď stanovil na konečných 0:2 Horský. Slová chváli mal aj tréner Švantner: Na zápas do Hriňovej sme cestovali s 8 hráčmi, čo znamená bez striedania a o jedného hráča na ihrisku menej, keďže 10 minút pred odchodom sa dvaja hráči odhlásili. Všetkým ôsmim hráčom sa chcem poďakovať a patrí im moja veľká pochvala za predvedený výkon, bojovnosť a chcenie zvíťaziť, čo sa nám aj podarilo. Naše góly padli po pekných akciách a okrem gólov sme mali ďalšie 2-3 gólové šance. V celom stretnutí sme súpera nepustili k ničomu a chlapci určovali tempo hry. Chlapci ukázali výborný výkon a do zapasu dali 110%.”

MFK Spartak Hriňová – FK Brezno U-13   0 : 2   (0 : 0)

Góly za Brezno : 41´ Lukáč, 57´ Horský

Zostava U-13 : Červeňák – Kvietok, Kobela, Kováčik, Bubelíny, Štulrajter, Lukáč, Horský