Vrcholom víkednového programu FK Brezno bol zápas A- mužstva proti ŠK Hrochoť, ktorý zverenci trénera Martina Auxta zvládli, i keď gólom z poslednej minúty, ale tri body do tabuľky sa počítajú a len potvrdzujú delené prvé miesto v tabuľke V. ligy!

Do zápasu sme opäť nastúpili v nekompletnom zložení a štvoricou dorastencov, keď v bráne dostal príležitosť jeden z nich – Aurel Martinec. Od začiatku zápasu diktovali tempo hry domáci, ale umne hrajúci hostia kúskovali tlak a brnkali na nervy domácich hráčov. Úvodné šance na strane Brezna vyriešil hosťujúci brankár Greško, ktorý držal svoj tím stále v hre. Výraznejšie šance neprichádzali, optický tlak končil pred pokutovým územím a do zhustenej obrany sa hráči Brezna bez viacerých ofenzívnych opôr (Trajteľ, Szczepaniak či Pribula) dostávali len sporadicky. Debutujúci brankár Martinec veľa práce nemal a tak polčas skončil nerozhodne 0:0. Druhé dejstvo prinieslo podobný obraz hry, minimum gólových šancí a viacero zaujímavých štandardných situácií, s ktorými si obrana hostí poradila. Jedna z nich skončila na brvne brankára Greška, keď Skaloš opečiatkoval konštrukciu brány z priameho kopu. Aktivita a túžba zvíťaziť sa úkazala ako kľúčová v 90. minúte, keď sa po centri Molčana presadil na zadnej žrdi nepokrytý Skaloš a rozhodol o najtesnejšej výhre 1:0 pre domáce Brezno. Ťažký zápas hodnotí tréner Martin Auxt: “V zápase proti súperovi z Hrochote bolo dôležité získať tri body. Súper počas celého zápasu kúskoval hru a nášmu mužstvu sa nedarilo dostať do hernej pohody. V prvom aj druhom polčase zneškodnil brankár hostí naše šance zo štandardných situácií. Pozitívom dnešného zápasu bolo, že hráči bojovali o výhru až do poslednej minúty, čo sa aj podarilo. Zásluhou centrovanej lopty v 90. minúte od dobre hrajúceho Molčana a hlavičke Skaloša sme strelili víťazný gól.”

FK Brezno – ŠK Hrochoť   1 : 0   (0 : 0)

Gól za Brezno: 90´ Skaloš

Zostava: Martinec – Morong, Liskay, Trnka, Molčan, Kobzoš (24´ Vozár), Skaloš (90´ Demeter), Brndiar, Kováčik O., Baník (59´ Boháčik), Švantner (67´ Kučera)