Futbalový kolotoč FK Brezno v jarnej časti sa pomaly rozbieha a po úvodnom kole A-tímu majú počas najbližsieho víkendu ostrý štart pred sebou žiacke družstvá a posledné do súťažného obdobia vytúpia dorasty. Krátky sumár každej kategórie pred jarnou časťou nájdete v článku!

A-tím potvrdil prvú priečku v tabuľke hneď v úvodnom kole, keď zdolal súpera z Dobrej Nivy na jeho pôde suverénnym spôsobom v pomere 1:5 po dvoch góloch kapitána Trajteľa a po jednom presnom zásahu pridali Gašperan, Szczepaniak a Skaloš. V zápase dostali príležitosť aj noví hráči v kádri trénera Ivana Dubínyho – vekom ešte dorastenec Filip Ambros, ktorý sa natrvalo preradil do kategórie mužov a trojica Samuel Belko (na hosťovaní z ŠK Partizán Čierny Balog) a Lukáš Patúš a Peter Pindeš z dorastu. Najbližie čaká na náš A-tím derby zápas proti FK 09 Bacúch, ktorý sa odohrá v nedeľu 2.4.2023 od 15:30 na umelom trávniku Brezno – Banisko.

Dvojičkovú kategóriu dorastu čaká vstup do jarnej časti až v sobotu 8.4.2023 na domácom ihrisku s umelým trávnikom Brezno – Banisko proti MFK Dolný Kubín. Starší dorast U-19 pod vedením trénera Vladislava Koštiala odohral v príprave viacero zápasov proti mužským tímom z blízkeho okolia a okrem stabilných hráčov v kádri dostávali príležitosť postupne aj talentovaní hráči z mladšieho dorastu. Do kádra pribudol po návrate z hosťovania Miloš Šico a dvojica vekovo ešte mladších dorastencov Martin Barabas (hosťovanie z FK 1928 Jasenie) a Patrik Pauko (hosťovanie z FK Iskra Hnúšťa). Mladší dorast U-17 s trénerom Rastislavom Riapošom počas zimej prípravy odohral rovnako väčšinu zápasov proti starším rovesníkom a pozitívom bola kvantita a kvalita v rámci tréningového procesu a zápasov. Pozitívnou správou je fakt, že formovaný hráčsky káder ostal pokope a počas jarnej časti sa pokúsi nadviazať na zlepšené výkony zo záveru jesene a zároveň viacerí chlapci z mladšieho dorastu postupne okúsia aj zápasy kategórie staršieho dorastu.

Žiacke družstvá čaká ostrý vstup do II. ligy žiakov už túto nedeľu 2.4.2023 od 10:00 na umelej tráve Brezno – Banisko, kde si zmerajú sily s tímom MFK Dukla Banská Bystrica “B”. Starší žiaci vedení trénerom Matejom Švantnerom a jeho asistentom Miroslavom Morom počas zimy odohrali sedem prípravných zápasov a príležitosť dostali všetci hráči kádra, ktorí tvoria hlavne mladší chlapci z ročníka 2009. Štvoricou nových tvári v starších žiakoch FK Brezno je Erik Puška (prichádza z FK Železiarne Podbrezová), Filip Havlík a Lukáš Puška (novoregistrovaní hráči FK Brezno) a Alex Koštial (preradený z kategórie U-13). Formujúci hráčsky káder je zárukou zlepšených výkonov a pevne veríme, že aj výsledkov, ktoré by pomohli chlapcom v ich ďalšom futbalovom raste. Mladší žiaci U-13 pod vedením Miroslava Medveďa a Jakuba Vozára odohrali v príprave šesť duelov a výsledkovo nadviazali na podarenú jesennú časť. Napriek tomu v niektorých zápasoch chýbala hlavne väčšia ochota hráčov a veríme, že majstrovské zápasy prinesú opäč väčši zápal pre chlapcov a zodpovednosť pri účasti na tréningoch a zápasoch. Počas zimy mrzí zranenie Jána Giertla, ktorému aj touto cestou želáme skoré uzdravenie a návrat na futbalové trávniky!

AJ touto cestou POZÝVAME všetkých FANÚŠIKOV futbalu a FK BREZNO na PRVÉ DOMÁCE ZÁPASY mládeže a mužov, ktoré sa uskutočnia v nedeľu 2.4.2023 na umelej tráve BREZNO-BANISKO od 10:00 hod. žiaci proti MFK Dukla Banská Bystrica “B” a od 15:30 hod. muži proti FK 09 Bacúch! VŠETCI STE SRDEČNE VÍTANÍ

FK BREZNO – SPÁJAME CELÉ HOREHRONIE