Ani po siedmom kole nepoznáme trpkosť prehry, keď sme si v priamom zápase o prvé miesto proti FK Filjo Ladomerská Vieska body podelil po remíze 1:1. Náš ďalší konkurent v boji o čelo tabuľky zo Slovenskej Ľupče nezaváhal a tak do ďalšieho dôležitého duelu so spomínaným súperom pôjdeme s dvojbodovým mankom na vedúcu Slovenskú Ľupču.

Obe družstvá vstúpili do zápasu zodpovedne so snahou neurobiť chybu a bojovalo sa o každý centimeter trávnika. Na našej strane mal po protiútoku dobrú príležitosť mladý Matej Švantner, ale samostatný únik na gól nepretavil. Domáci hrozili hlavne zo štandardných situácií a dlhých autových vhadzovaní, ale v týchto momentoch pracovala obrana Brezna na výbornú. V 30. minúte svojim dôrazom vybojoval loptu Švantner, ale z uhla mieril do tyče. Na opačnej strane potiahol útok po pravej stranej jeden z domácich hráčov a nekrytý Tužinský zo siedmich metrov hlavou prekonal bezmocného Kučeru. Aktívna pravá strana domácich vyprodukovala o pár minút ďalší nebezpečný center, ale hlavička domáceho hráča išla tesne nad. Tretia vydarená akcia domácich z pravej strany našťastie pre Brezno skončila prudkou prihrávkou do päťky, na ktorú nikto z domácich nedosiahol. Druhý polčas priniesol zmenu v priebehu hry, keď sa náš tím dokázal dostávať viac do hry a aj šancí. Brndiarovi chýbal krok, aby prehodil vybiehajúceho brankára domácich. Na opačnej strane z podobnej situácie sa podarilo domácemu hráčovi prehodiť nášho brankára Kučeru, na naše šťastie išla lopta do bočnej siete. V 74. minúte sa nám podarilo vyrovnať, keď striedajúci Kupec našiel nabiehajúceho Brndiara a ten sa nemýlil, 1:1. Následne sa zápas lámal, keď o dve minúty po našom góle domáci Tužinský z uhla trafil dobre stojaceho Kučeru a následnú skrumáž zakončil Bahno, ale bravúrne zasiahol Kučera. Na opačnej strane mal na nohe víťazný gól striedajúci Kupec, ale zoči-voči brankárovi domácich minul bránu. Bod z ťažkého duelu je pozitívom, s čím sa stotožňuje aj tréner Martin Auxt: “V zápase o prvé miesto tabuľky sme si rozdelili body na ihrisku L.Viesky proti dobre pripravenému súperovi. Prvý polčas bol z našej strany rozháraný, tempo hry určoval súper. Napriek tomu sme si vytvorili dve šance po protiútoku, ktoré sa nám nepodarilo úspešne zakončiť. Domáci hráči boli v prvom polčase aktívnejší, mali viac z hry a hrozili po dlhých autových vhadzovania do pokutového územia. Skóre ako prví otvorili zaslúžene domáci na 1:0. Do druhého polčasu sme nastúpili zodpovednejšie, hráči si začali veriť a hra sa vyrovnala. Akcie oboch mužstiev zneškodnili dobre chytajúci brankári. Súperovi sme dokázali streliť vyrovnávajúci gól v 74. minúte zásluhou Brndiara po prihrávke od Kupca. Naše mladé mužstvo zbiera skúsenosti v každom zápase. Pozitívom je, že sme zlepšili hru v druhom polčase a snažili sme sa otočiť nepriaznivý výsledok, čo sa nám aj podarilo.”

FK Filjo Ladomerská Vieska  –  FK Brezno   1 : 1   (1 : 0)

Gól za Brezno : 74´ Brndiar

Zostava : Kučera – Morong, Liskay, Kováčik J., Baník, Kováčik O., Skaloš (75´ Demeter), Brndiar, Szczepaniak, Molčan, Švantner (68´ Kupec)