Minulotýždňová prvá prehra v sezóne je zabudnutá. Zabudnúť na ňu dali zverenci trénera Martina Auxta na domácom ihrisku, keď po výbornom výkone rozdrvili TJ Slovan Dudince vysoko 9:0, keď sa hetrik zaskvel Trajteľ. Výhra posunula našich hráčov na druhú priečku v tabuľke V. ligy s päť bodovou stratou na lídra súťaže zo Slovenskej Ľupče. 

O osude dnešného zápasu bolo rozhodnuté hneď v úvode, keď dva rýchle góly ofenzívnych ťahúňov Trajteľa a Szczepaniaka dodali potrebný pokoj na domáce kopačky. Celý prvý polčas v réžii hráčov Brezna a na polčasových 3:0 zvýšil v 29. minúte Pribula. Viaceré dobré šance ostali ešte nevyužité, a tak gólovo bohaťší bol druhý polčas. Hostia v jeho úvode držali prijateľný stav, ale od 60. minúty už dominovali na ihrisku hráči Brezna, keď sa v rozdmedzí 60. a 88. minúty presadili až päťkrát. Hetrik strelil Trajteľ, svoj druhý gól v zápase pridal Pribula a presadili sa aj mladý Skaloš a Trnka. Výborný výsledok a aj výkon sa hodnotí ľahko aj trénerovi Martinovi Auxtovi: V zápase proti Dudinciam sme podali kolektívny výkon a predviedli útočný futbal. Súpera sme pustili do samostatného nájazdu počas celého zápasu len raz, ale dobre chytajúci Kučera ho bez problémov zneškodnil. Úvod zápasu sme zvládli, centrované lopty a individuálne akcie sme zakončili gólmi. Polčasový výsledok 3:0 bol odzrkadlením našej dobrej hry. Do druhého polčasu sme vstúpili vlažne, avšak po 15. minútach sme začali opäť hrať a súperovi sme strelili ďališích päť gólov po pekných akciách. V zostávajúcich troch zápasoch treba nadviazať na dnešný výkon! Hráči dnes predviedli výkon a góly, ktoré sa museli páčiť každému divákovi.”

FK Brezno – TJ Slovan Dudince   8 : 0   (3 : 0)

Góly za Brezno : 7´, 60´ a 88´ Trajteľ, 29´ a 87´ Pribula, 11´ Szczepaniak, 62´ Trnka, 76´ Skaloš

Zostava : Kučera – Morong, Trnka, Skaloš, Baník, Kupec (67´ Kováčik J.), Vozár (67´ Kochan), Brndiar (83´ Lang), Szczepaniak, Trajteľ, Pribula