Starší dorast U-19 pokračoval aj proti Jupie FŠMH v dobrých výkonoch, ale opäť bez bodového zápisu. Tesná prehra 2:1 gólom z nadstaveného času mrzí, no pre našich mladých chlapcov je druholigová konfrontácia veľkou futbalovou školou. Na trávniku v Priechode, kde svoje domáce zápasy hráva Jupie FŠMH začali lepšie domáci, keď úvodný tlak vytvorený viacerými centrovanými loptami či rohovými kopmi ustála aj s kúskom šťastia obrana na čele s brankárom Martincom. Postupne sa do hry dostali aj naši chlapci, po peknej kombinačnej akcií zakončoval z vnúta pokutového územia Kochan, ale brankár domácich vyrazil loptu na roh. V 34. minúte sa ujali vedenia hráči Brezna, keď Krnáč získal odrazenú loptu, výborne našiel nabiehajúceho Turňu a ten obstrelil vybiehajúceho brankára 0:1. Snaha domácich o vyrovnanie pokračovala, no zodpovedne hrajúca obrana Brezna odolávala. Druhé dejstvo odštartoval nebezpečným priamym kopom Kochan, ktorý obtrel bočnú sieť domácej brány. Domáci zvyšovali obrátky, tlačili sa do pokutového územia, ale výrazné gólové šance neprichádzali. Hráči Brezna hrozili nebezpečnými protiútokmi, no taktiež bez väčšieho ohrozenia. Kľúčový moment zápasu prišiel v 81. minúte, keď obrancovia Brezna podcenili autové vhadzovanie, lopta prepadla do šestnástky, k spätnej prihrávke sa dostal Palko a prestrelil hradbu tiel i brankára Martinca 1:1. Domáci hráči dostali krídla, pokúšali sa strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no keď sa už zdalo, že družstvá si body podelia. Prišla tretia minúta nadstaveného času, center z ľavej strany prepadol na zadnú tyč, domáci hráč ho vrátil na hranicu päťky a Palko z blízka prestrelil Martinca 2:1. Dobre rozbehnutý zápas mrzel aj zastupujúceho trénera U-19 Patrika Müllera: “Za výkon musím chlapcov pochváliť. Na ihrisku odovzdali maximum a k odmene v podobe minimálne bodu nám chýbalo ustáť posledných 30 sekúnd. Domáci nás v úvode zatlačili cez štandardné situácie a množstvo centrovaných lôpt, čo sme aj so šťastím ustáli. Do konca prvého polčasu sme zlepšili medzihru a dokázali sme sa presadiť po dobrej spolupráci Turňom. V druhom polčase ma mrzí fakt, že s pribúdajúcim časom sme zbytočne zbrklo a jednoducho riešili vzniknuté situácie, keď s určitou mierou rizika by sme boli schopní sa presadiť aj v náročných herných situáciach. Po obrovskej taktickej chybe sme inkasovali gól na 1:1, čo nás pribrzdilo a v závere sme už nedokázali uhrať ani bod, keď v posledných sekundách sme nepokryli domáceho útočníka. Bohužiaľ, odchádzame bez bodu, ale musíme pracovať ďalej a dostavia sa aj výsledky.”

JUPIE FŠMH  –  FK Brezno U-19   2 : 1   (0 : 1)

Gól za Brezno : 34´ Turňa

Zostava U-19 : Martinec – Krnáč (66´ Nosáľ), Sitarčík, Fáber, Ľupták, Liskay (89´ Kováčik M.), Kochan, Demeter (76´ Kováčik P.), Turňa (66´ Ambros), Skaloš, Pindeš

Mladší dorastenci U-17 odohral ďalší smolný zápas, keď po doplnení kádra zverenci trénera Petra Medveďa konkurujú už aj družstvám z hornej polovici ihriska, ale stále bez gólového a bodového úspechu. Rovnako tak tomu bolo aj na ihrisku v Priechode, kde domáce Jupie FŠMH dokázalo rozhodnúť duel až v druhom polčase, keď sa najskôr presadil v 44. minúte Mandík a definitívne o výsledku rozhodol až tri minúty pred koncom domáci Vlkolenský. Krátke hodnotenie zápasu poskytuje aj samotný tréner Medveď: “Mužstvo pokračovalo aj proti Jupie v dobrom výkone. V zápase nás viackrát podržal brankár Seifert a na opačnej strane ihriska sme mali až tri samostatné nájazdy na brankára, žiaľ ani jeden neskončil v sieti. Keď sme sa chystali k hre vabank, Ondruš napadol domáceho hráča a oslabení sme sa už nezmohli na boj o lepší výsledok.”

JUPIE FŠMH  –  FK Brezno U-17   2 : 0   (0 : 0)

Zostava U-17 : Seifert – Kán (69´ Šico), Švantner, Nagy, Varga, Schmiedl (53´ Longauer), Kordík, Patúš, Kvietok, Bobok (53´ Ondruš), Koštial (41´ Gajdoš)