Muži v 17. kole nastúpili netradične kvôli sviatku v piatok a bol z toho na domácom ihrisku v Brezne derby zápas s FK 09 Bacúch. Zápas priniesol emócie, viacero dobrých gólových šancí na oboch stranách a bohužiaľ pre divákom bezgólovú remízu.

Úvod zápasu bol vyrovnaný, postupom času prevzali iniciatívu zverenci trénera Dubínyho a začali prichádzať aj prvé náznaky šancí. Po úniku aktívneho Skaloša tesne pred Pribulom odvracal na roh jeden z hosťujúcich obrancov. Veľký počet rohov na našej strane priniesol aj najväčšiu gólovú šancu, keď Brndiarov center hlavičkoval presne do rohu brány Liskay, ale hosťujúci brankár vytiahol excelentný zákrok. Po gólových šanciach prišli aj ostré zákroky a na jedne bohužiaľ doplatil Bodnárik, keď sklz Stásika potrestal rozhodca len žltou kartou a náš hráč musel nútene striedať. O pár minút neskôr center z ľavej strany akrobaticky zakončil len tesne vedľa brány Pribula. Aj preto skončil prvý polčas bez gólov. Aktivitu v úvode druhého polčasu prevzali hostia a hneď z úvodu si vypracovali gólovú šancu, dvojica Švidraň a Dekrét vyšachovala obranu, no zbytočne prekombinovaná spolupráca na naše šťastie skončila blokom Kupca na roh. Strhnúť vedenie na našu stranu sa pokúšali Skaloš či Pribula, ale s nevýraznými strelami si poradil brankár hostí. V závere zápasu zatlačili naši hráči Bacúch na svoju polovicu, ale ďalšie vyložené šance už absentovali, a tak si mužstvá body podelili. Remízu akceptoval aj náš tréner Ivan Dubíny: “Pred výbornou diváckou kulisou sa v derby zápase zrodila zaslúžená remíza. Obidve mužstvá si vypracovali dostatok gólových príležitosti, ale výborne chytajúci brankári loptu za svoj chrbát nepustili. Viac ako strata bodov ma mrzí vážne zranenie nášho hráča, ktoré zo strany rozhodcov nebolo adekvátne potrestane.”

FK Brezno – FK 09 Bacúch   0 : 0

Zostava : Martinec – Morong (65´ Szczepaniak), Kováčik O., Pribula, Trajteľ, Molčan, Kupec (90´ Kováčik J.), Liskay, Skaloš (81´ Baník), Bodnárik (34´ Giertl), Brndiar