Dorastenci v rámci 19. kola nastúpili už v piatok 8.4. na “domácej” umelej tráve v Podbrezovej – Skalici proti Jupie FŠMH a v oboch kategóriách to boli naše typické zápasy. Starší dorast prehra tesne o jeden gól, keď opäť inkasoval v závere a mladší dorast po dobrom prvom polčase rezignoval a bola z toho zbytočne vysoká prehra.

Starší dorast U-19 nastúpil do zápasu koncentrovane, súper sa do vážnejších šancí nedostával, ale naopak ani naši chlapci sa nedokázali presadiť cez dobre organizovaných hostí. Aj preto skončil prvý polčas bez výrazných šancí aj gólov. Druhé dejstvo začali lepšie hostia, zatlačili na obranu Brezna a hneď v prvej minúte sa vyznamenal Martinec, keď vychytal útočníka hostí. Najlepšou odpoveď na tlak bola 55. minúta, Krnáč vletel do pokutového územia, kde bol faulovaný a nariadený pokutový kop premenil Pindeš 1:0. Hostia ešte viac pritlačili hlavne cez štandardné situácie, ale cez dobre brániacich hráčov Brezna sa do šancí dostávali len sporadicky. V 67. minúte zbúral v rohu pokutovou území Pavla Kováčika hosťujúci brankár, no rozhodca druhý pokutový kop nenariadil. Zahrmelo tak na druhej strane, v 70. minúte sa na pravej strane presadil hráč hostí a nepokrytý Mlynárik hlavou vyrovnal 1:1. Hostia chceli strhnúť vedenie na svoju stranu, ale brankár Martinec podržal náš tím dvomi excelentými zákrokmi. Bohužiaľ v 80. minúte sa po rohu a následnom závere lopta nešťastne od Turňu odrazila do našej brány 1:2. Veľa síl na obrat nám už neostalo, aj preto sme opäť prehrali len o gól. Zápas hodnotí tréner Peter Medveď: “Ťažko sa hodnotí zápas, na ktorý sme boli dobre prípravení, dobre nastavení a zachytili sme jeho úvod. Remízový polčas a začiatok druhého polčasu, kedy na nás súper trošku vyletel sme ústáli vďaka obrane, ktorú dobre dirigoval Turňa. Odmenou bol premenený pokutový kop Pindeša. Táto situácia nás nenakopla, naopak súper sa vrhol do útoku, urobili sme naozaj len dve cbyhy a obidve boli potrestané gólom. Ale chlapci sú psychycky ododlní a veríme, že sa to už zlomí!” 

FK Brezno U-19  –  Jupie FŠMH   1 : 2   (0 : 0)

Gól za Brezno : 55´ Pindeš (z PK)

Zostava U-19 : Martinec – Fáberm Turňa, Ambros, Demeter (46´ Kobzoš), Krnáč, Kochan, Pindeš, Kováčik M., Sitarčík (76´ Donoval), Patúš (46´ Kováčik P.)

Mladší dorast U-17 proti súperovi z čela tabuľky nastúpil veľmi dobre. Hostia mali prevahu, ale bojovný výkon a vyrovnávajúci gol Koštiala z 26. minúty na 1:1 boli pre našich chlapcov dobrou vizitkou. Celý herný plán sa zrútil v úvode druhého polčasu, keď sme v priebehu 15 minút inkasovali až štyri góly a konečných 1:8 je krutých, ale treba dodať, že za výkon v druhom polčase a chuť pobiť sa o lepší výsledok zaslúžených. 

FK Brezno U-17  –  Jupie FŠMH   1 : 8   (1 : 1)

Gól za Brezno : 26´ Koštial

Zostava U-17 : Faluš – Kán (53´ Šico), Varga, Švantner, Schmiedl, Kvietok, Kordík, Bobok, Nagy, Koštial (50´ Ondruš), Gajdoš