Žiacke družstvá v priebehu troch dní odohrali dva zápasy. Najskôr v nedeľu 10.4. na pôde Jupie FŠMH “B”, kde sa viac darilo mladším žiakom a hneď v utorok 12.4. v dohrávanom zápase 15. kola na domácom ihrisku proti FK Brusno, ktoré zdolali starší žiaci. Reporty zo zápasov prinášame v článku.

Starší žiaci U-15 pod vedením Mateja Švantnera nezvládli svoj nedeľný zápas na ihrisku Jupie FŠMH “B”. Už pred zápasom sklamala trojica hráčov, ktorá neprišla a potom aj zvyšní 11 bojovníci, ktorí nedokázali konkurovať kvalitnejšiemu súperovi. Od úvodných minút boli dominantný domáci, naši chlapci im dokázali vzdorovať len prvých 15 minút a od tejto chvíle pribúdali góly v našej sieti. Po záverečnom hvizde ich bolo na konte domácich jedenásť a z vysokej prehry sa musíme len poučiť, čo potvrdzuje aj tréner Švantner: “Do zápasu sme nastúpili dobre a hneď sme si vypracovali gólovú príležitosť, ktorú sme však nepremenili. Naopak súper premenil pokutový kop a naša hra postupom času opadávala a pribúdali góly v našej sieti. Súper v zápase zaslúžene vyhral a ja verím, že sa hráči z vysokej prehry poučia.”

Jupie FŠMH “B” – FK Brezno U-15   11 : 0   (6 : 0)

Zostava U-15 : Ďuriš – Pančík J., Cencer, Bartoš, Kováčik O. (36´ Giertl A.), Golian, Vraždiak, Pančík M., Herko, Majerčík, Murad

Možnosť zlepšiť sa mali starší žiaci hneď v utorok, keď na štadióne v Brezne privítali Brusno. Odčiniť vysokú prehru sa chlapcom podarilo a hlavne teší aj herná dominanciu proti súperovi, ktorú potvrdili gólmi v prvom polčase kapitán Vraždiak a dvomi gólmi Golian. Aj druhý polčas priniesol dobrý výkon a o konečnej výhre 5:0 rozhodli ešte Herko a Bartoš. Víťazný zápas sa lepšie hodnotil aj trénerovi Matejovi Švantnerovi: “Zápas po vysokej prehre sme začali od prvých minút aktívne. Súpera sme nepúšťali k lopte a prevažne celý zápas sme boli dominatným mužstvom. Už v 9. minúte sme sa tešili z gólu po strele kapitána Vraždiaka. Súper hrozil prevažne zo štandardných situácii, ale naša obrana si s nimi poradila a do polčasu sme to boli práve my a pridali sme ďalšie dva góly po strelách Goliana. Druhý polčas začal ako prvý skončil a to gólovou strelou Herka. Do konca zápasu sme si vypracovali ešte viacero príležitostí, no podarilo sa nám premeniť už len jednu Bartošom a uzvereli sme skóre zapasu na 5:0. Teší ma, že sa hráči snažili využívať nacvičené veci z tréningu a taktiež zlepšený výkon celého mužstva.”

FK Brezno U-15  –  FK 34 Brusno – Ondrej   5 : 0   (3 : 0)

Góly za Brezno : 22´ a 29´ Golian, 9´ Vraždiak, 36´ Herko, 68´ Bartoš

Zostava U-15 : Ďuriš – Mora (64´ Belko), Paľus, Cencer, Bartoš, Giertl S., Pančík M., Vraždiak, Herko, Golian (57´ Giertl A.), Murad (47´ Kováčik O.)

Mladší žiaci s trénerom Miroslavom Medveďom rovnaký dvojzápas odštartovali lepšie na pôde silného Jupie FŠMH vyhrali v pomere 3:6. Naši chlapci zachytili proti favoritovi úvod a do 17. minúty viedli po góloch Kováčika, Koštiala a Bušu už 0:3. Druhý polčas domáci chceli zápas otočiť, čo deklarovali gólom na 1:3, ale hneď v zápätí vrátil našim hráčom dvojgólové vedenie opäč Buša. V poslednej desaťminútovke sa tento priebeh zopakoval ešte dvakrát, keď domáci znížili ale naše vedenie zvyšovali najskôr Horský a v závere aj Liskovský. Skvelý výsledok pre našich chlapcov bol poznačený aj nešťastným momentom, keď si zlomil ruku Adam Jendrašík, ktorému venujeme túto výhru a želáme skoré uzdravenie.

Jupie FŠMH “B” – FK Brezno U-13   3 : 6   (0 : 3)

Góly za Brezno : 17´ a 42´ Buša, 2´ Kováčik, 10´ Koštial, 48´ Horský, 55´ Liskovský

Zostava U-13 : Štimac – Grendel, Mora, Šucha, Kováčik, Buša, Koštial, Adamčák, Horský
(Striedali : Štulrajter, Jendrašík A., Liskovský, Kobela, Jendrašík S.)

Potvrdiť výhru z Jupie chceli chlapci z U-13 na domácej umelej tráve na Pionierskej 2 proti Brusno, čo sa im však nepodarilo a po troch góloch hosťujúceho hráča z toho bola prehra 0:3. Hostia sa od úvodných minút zamerali na defenzívu a prehustenie okolia svojej brány a na menšom ihrisku sa im to darilo. Naši chlapci sa len ťažko presadzovali a chlapci z Brusno hrozili rýchlymi útokmi, keď sa im jeden podarilo premeniť a polčas sme prehrali 0:1. V druhom polčase sme sa pokúsili hru zjednodušiť, ale gól do siete súpera neprišiel a tej nás trestal v poslednej desaťminútovke dvomi gólmi. Prehra 0:3 je krutá, ale verme, že v ďalších zápasoch sa mladší žiaci vrátia na víťaznú sériu.

FK Brezno U-13  –  FK 34 Brusno – Ondrej   0 : 3   (0 : 1)

Zostava U-13 : Štimac – Grendel, Kováčik, Šucha, Buša, Liskovský, Kvietok, Koštial, Horský
(Striedali : Štulrajter, Jendrašík S., Lukáč)